Merijn Zeeman over AZ-geruchten: “Wil ooit stap maken naar het voetbal”
Merijn Zeeman in gesprek met WielerFlits - foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2024 om 13:32

Merijn Zeeman over AZ-geruchten: “Wil ooit stap maken naar het voetbal”

Merijn Zeeman blijft voorlopig werkzaam voor Visma | Lease a Bike en is nog niet gebeld door AZ. Dat vertelde hij tegen WielerFlits na een vraag over de geruchten over een eventuele overstap van de sportief directeur naar de voetbalclub uit Alkmaar.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens voormalig sportmarketeer Chris Woerts staat Zeeman op het lijstje om de vrijgekomen algemeen directeur positie bij AZ  in te vullen. Dat vertelde hij tijdens een uitzending van Vandaag Inside. De voetbalclub uit Alkmaar maakte begin dit jaar bekend dat huidig algemeen directeur Robert Eenhoorn de club na afloop van dit voetbalseizoen gaat verlaten. De succesvolle Zeeman zou een potentiële opvolger moeten zijn.

WielerFlits was aanwezig bij de première van de nieuwe documentaireserie All In over het succesjaar van Jumbo-Visma en legde de geruchten voor aan Zeeman. “Ik ben nog niet benaderd. Ze mogen me altijd bellen maar of ik opneem is een tweede. Het speelt niet.”

Zeeman na het succesjaar 2023 – foto: Cor Vos

De sportief directeur van de Nederlandse wielerformatie blijft zeker nog een jaar werkzaam bij zijn huidige werkgever, verzekert hij. “Ik denk zeker dat ik ooit nog wel de stap naar het voetbal wil maken, maar dat is nu niet actueel.” De in Alkmaar geboren Zeeman noemt de geruchten eervol.

Zeeman liet al vaker doorschemeren ooit een overstap te willen maken naar het voetbal. Zo voorspelde de succescoach in de podcast Open Vizier dat hij in 2030 eerder werkzaam zou zijn bij een voetbalclub dan een wielerploeg. Bovendien gaf hij ook aan ooit te willen werken voor een NFL-club in Amerika.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.