Michael Woods roemt gehavende Clarke: “Verdomd inspirerend”
foto: Cor Vos
zaterdag 12 september 2020 om 13:18

Michael Woods roemt gehavende Clarke: “Verdomd inspirerend”

Michael Woods baalt dat hij in de bergetappe naar Sassotetto de blauwe trui van Tirreno-Adriatico moest afstaan, vooral na het harde werk van zijn ploeg. Met name teamgenoot Simon Clarke had veel indruk gemaakt op de Canadees.

Via zijn social media laat Woods weten dat Clarke al vroeg in de etappe vervelend ten val kwam. Op beelden uit de koers is te zien hoe de Australiër bekneld onder zijn fiets op het asfalt ligt. Toch zag de Canadees zijn ploeggenoot weer opkrabbelen. “Ondanks een gescheurd ooglid (dat moest worden gehecht), veel verloren huid en de impact van de klap stapte hij weer op de fiets en reed hij, met alles wat hij had, verder voor mij.”

Woods was dan ook buitengewoon onder de indruk van het doorzettingsvermogen van zijn 34-jarige ploeggenoot, die eerder dit jaar de Royal Bernard Drome Classic achter zijn naam zette. “Het was verdomd inspirerend. Een dikke merci aan alle jongens van EF Pro Cycling.”

Adriatische Zee
Vandaag krijgen de renners in Tirreno-Adriatico de renners de Adriatische Zee in het vizier. Vanuit Castelfidardo, in Ancona, leidt de route naar de historische badplaats Senigallia. Eerst is het parcours heuvelig, maar na de klim naar Ostra (1,3 km aan 7,8 km) wordt het volledig vlak. Vier lokale ronden langs de kustlijn, van elk 16,1 kilometer, vormen het sluitstuk van deze etappe. De finish wordt verwacht tussen 15.43 en 16.05 uur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.