Milan Fretin beloont vertrouwen Cofidis met eerste profzege: “Er sloop wel wat stress in”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 09:04

Milan Fretin beloont vertrouwen Cofidis met eerste profzege: “Er sloop wel wat stress in”

De eerste profzege van Milan Fretin is een feit. De 23-jarige Belg van Cofidis kwam dinsdag in de openingsetappe van de 68ste Vierdaagse van Duinkerke als eerste over de streep. En dat na voorbeeldig werk van zijn ploeggenoten. “Ik kon het toch afmaken”, reageerde Fretin na afloop bij Het Nieuwsblad.

In een sprint van stervende zwanen bleek alleen Fretin nog over de power te beschikken om de iets eerder ontsnapte Paul Hennequin te remonteren. De jonge Belg kon zo voor de eerste keer als prof een zegegebaar maken. “Het was een zeer hectische finale. We reden de hele dag in de regen en op natte wegen. Dat maakte het er niet minder gevaarlijk op”, blikt de ritwinnaar terug op een verraderlijke opener van de Vierdaagse van Duinkerke.

“Mijn ploegmakkers deden er alles aan om me vooraan te positioneren en dan kwam het erop aan om die plaats vast te houden. Niet simpel met andere ploegen die alsmaar kwamen opzetten. Ik kan niets anders doen dan mijn teamgenoten te bedanken voor hun werk. Ik kon hun arbeid gelukkig afmaken.”

Fretin snelde dit seizoen al naar enkele ereplaatsen, maar hij moest toch een tijdje wachten op zijn eerste profzege. “Ik genoot echt wel het vertrouwen bij mijn ploegmakkers. De kans dat het zou uitmonden in een groepssprint was immers groot en zo gebeurde het ook. Toen duidelijk werd dat ze mijn kaart helemaal gingen trekken, sloop er wel wat stress in bij mij, maar ik kon het toch afmaken.”

“Ik keek uit naar die eerste zege. Misschien komt het woensdag opnieuw tot een groepssprint en kan ik nog eens mijn kans gaan. Ik ga wel al eens genieten van deze ritzege”, besluit Menten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.