Mitchelton-Scott klopt Jumbo-Visma in ploegentijdrit Tirreno
foto: Cor Vos
woensdag 13 maart 2019 om 16:13

Mitchelton-Scott klopt Jumbo-Visma in ploegentijdrit Tirreno

Mitchelton-Scott heeft de openingsploegentijdrit van Tirreno-Adriatico gewonnen. Lange tijd leek Jumbo-Visma op weg naar de zege, maar de Australische ploeg met Adam Yates klokte in extremis een snellere tijd. Michael Hepburn passeerde als eerste de streep en is de eerste leider.

De 54e Tirreno-Adriatico begon vandaag met een ploegentijdrit over 21,5 kilometer in Lido di Camaiore, waar BMC de afgelopen drie jaar de beste was. Onder regenachtige omstandigheden trapte AG2R La Mondiale de etappe af. De Franse ploeg klokte 24m26, een tijd die door Dimension Data (23m59) al meteen werd verbeterd. Daarop werd de koers opgeschrikt door een val van Rafał Majka en Oscar Gatto (allebei BORA-hansgrohe), die botsten op een voetganger.

De lucht klaarde intussen op en de tijd van Dimension Data werd verbeterd door CCC (23m37), de voortzetting van BMC. Een vierde zege op rij in Lido di Camaiore zou er niet komen, want EF Education First (23m21) deed beter. Aan die tijd zouden twee ploegen met klassementsambities Groupama-FDJ (Pinot) en Astana (Fuglsang-Lutsenko) niet komen. Deceuninck-Quick Step wél; de ploeg van Julian Alaphilippe zette met 23m02 een messcherpe tijd neer.

Uitstekende tijd Jumbo-Visma
Hoewel deze tijd meerdere ritten bleef staan, bleek het niet de winnende tijd. Jumbo-Visma (met Roglic) moest aan het tussenpunt weliswaar acht seconden toegeven op de Belgische formatie, maar bleek de tijdrit uitstekend te hebben ingedeeld. De achterstand werd omgebogen aan een voorsprong van liefst een halve minuut aan de finish (22m32). Een scherpe tijd, waarop Team Sky (met Thomas en Poels) meteen de tanden stukbeet.

foto: Cor Vos

Omdat ook de volgende ploegen tekort kwamen, ging het er steeds beter uitzien voor de geel-zwarte brigade. Ook Lotto Soudal (met Wellens) en Sunweb (met Dumoulin) kwamen niet aan de toptijd. Intussen was Mitchelton-Scott snel gestart. De Australische ploeg met Adam Yates klokte al zes seconden sneller dan Jumbo-Visma bij het tussenpunt. Aan de finish was de formatie zeven seconden sneller en snoepten daarmee de winst weg voor de neus van de Nederlandse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.