Mollema: “Ik verprutste het aan de voet van de klim”
foto: Sirotti
donderdag 23 april 2015 om 10:09

Mollema: “Ik verprutste het aan de voet van de klim”

Bauke Mollema baalt als een stekker van zijn optreden in de Waalse Pijl. De kopman van Trek Factory Racing eindigde slechts als negentiende in de WorldTour-wedstrijd. Volgens eigen zeggen had er meer in gezeten: “Ik had goede benen, maar in deze race is positionering het allerbelangrijkste”, aldus Mollema op de website van Trek.

Mollema zat lange tijd goed voorin de groep der favorieten, maar op het laatst ging het dan toch mis: “Ik werd ontzettend goed van voren gehouden door Fabio Felline, maar aan de voet van de slotklim verprutste ik het zelf. Ik raakte ingesloten achter de renners die ontsnapt waren en door de groep naar achteren zakten.  Ik wilde er aan de rechterkant langs, maar dat was achteraf niet mogelijk. Ik moest in de remmen en verloor dertig plaatsen. Het was mijn eigen fout.”

De Groninger is zeer te spreken over de nieuwe finale van de Waalse eendagskoers: “Dit is altijd al een stressvolle wedstrijd, mede door de slechte wegen. De nieuwe klim, vlak voor de Muur van Huy, maakt de finale nog lastiger. Ik hou daar wel van. Helaas kon ik het werk van mijn ploeggenoten niet afronden. Het goede nieuws is dat ik me beter voelde dan in de Amstel Gold Race. Komende zondag, in Luik-Bastenaken-Luik, ga ik proberen deze week op een positieve manier af te ronden.”

RIDE Magazine
53 Reacties
Sorteer op:
23 april 2015 18:41
Eerlijke zelfkritiek van Bauke punt!!!!! Veel meer woorden hoeven we daar niet aan vuil te maken. Zondag nieuwe ronde nieuwe kansen.
23 april 2015 18:52
lyndalid daar heb je gelijk in
23 april 2015 19:00
Waar heeft ll gelijk in? Iemand als Terpstra wordt hier meer uitgekafferd dan toegejuicht, behalve wanneer hij pr wint, want zo zijn we dan ook wel weer...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.