Nibali maakt zich geen zorgen over vorm
Foto: Sirotti
maandag 25 april 2016 om 15:24

Nibali maakt zich geen zorgen over vorm

Na een mager optreden in de Giro del Trentino kon Vincenzo Nibali ook zondag niet imponeren. De Italiaan van Astana moest in Luik-Bastenaken-Luik passen op de Côte de San Nicolas. Hij maakt zich echter geen zorgen over zijn vorm. “Ik probeer dag per dag te verbeteren”, stelde hij tegenover Cyclingnews. “We hebben nog tien dagen tot aan de Giro.” Nibali oordeelde dat zijn lichaam goed reageerde op zijn inspanningen in Trentino. “Daar had ik het afgelopen week lastig. Tijdens de laatste etappe ging ik daarom bewust mee in een ontsnapping om nog wat extra te werken. De benen reageerden daar goed op, zeker gezien ik maar één dag had om te herstellen.”

De Italiaan brak uiteindelijk in de finale. “Ik zat gewoon stuk, er zijn geen excuses. Iedereen zal zich deze editie van Luik-Bastenaken-Luik lang herinneren, want de weersomstandigheden maakten het episch. Het was extreem koud. Ik zag Poels een paar keer in het peloton en hij leek daar erg last van te hebben, maar in de finale bleek hij juist degene die er het beste tegen kon.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 april 2016 17:30
Ik maak me ook geen zorgen over Nibali's vorm. Nog een goede drie weken om echt in vorm te komen, dat komt wel goed.
25 april 2016 17:43
Die staat er wel wanneer het moet, kom net terug van een trainingsritje door de hagel en sneeuw en was ook wat minder in vorm dan gewoonlijk....
25 april 2016 17:54
Dit is toch zijn gebruikelijke aanloop naar een grote ronde waar hij top presteert.
25 april 2016 18:23
In 2013 won Nibali wel de ronde van Trentino voor hij de Giro won.
25 april 2016 20:56
Zo zeker is het niet dat het allemaal in orde komt. Vorig jaar zei iedereen hetzelfde voor de Tour. Was duidelijk niet het geval.
25 april 2016 21:06
Natuurlijk niet, nu is namelijk de "preparatie periode" aangebroken en is in de Giro weer zo fit als een kievit ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.