Nieuw veldritteam Vondelmolen-De Ceuster focust op dames jeugd
vrijdag 17 juli 2020 om 13:35

Nieuw veldritteam Vondelmolen-De Ceuster focust op dames jeugd

Een nieuw damesteam maakt zijn opwachting in het veldrijden. Vondelmolen-De Ceuster trapt in september – tenminste als het coronavirus niet te fel heropflakkert – het nieuwe seizoen af met vijf dames. Suzanne Verhoeven is de bekendste naam.

Initiatiefnemers van het project zijn Stijn Van Hout, voormalig ploegleider bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice, en Gerry Brouwers, vader van Julie Brouwers, vice-Belgisch juniorenkampioene. “Gerry wilde in eerste instantie een eenmansploeg rond Julie maken”, vertelt Stijn Van Hout. “Daarop startten we een sponsorzoektocht en kwamen we bij Vondelmolen terecht.”

De inbreng van Vondelmolen gaf Brouwers en Van Hout extra ademruimte waardoor meteen plaats was voor nog twee rensters. “Toen later ook nog De Ceuster op ons pad kwam, konden we nog iets ambitieuzer zijn, ons team uitbreiden tot vijf rensters en Suzanne Verhoeven inlijven.” Verhoeven (24) is regerend Belgisch kampioene bij elite clubteams.

Het team, dat naast Verhoeven bestaat uit een belofte en drie junioren, wil jonge Belgische rensters de kans geven zich te ontwikkelen en door te groeien. Voorts heeft het de ambitie om op termijn aan te leunen bij de top van het Belgische – en de subtop van het internationale damesveldrijden.

Kern:
Elite
flag-be Suzanne Verhoeven (24)

U23
flag-be Julie Brouwers (17)

U19
flag-be Mirthe Van Den Brande (17)
flag-be Kiona Dhont (17)
flag-be Lies’l Schevenels (16) – combineert CX en MTB

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.