‘Nieuwe klim in finale Milaan-San Remo wordt geschrapt’
zaterdag 15 februari 2014 om 11:21

‘Nieuwe klim in finale Milaan-San Remo wordt geschrapt’

Milaan San Remo

foto: Sirotti

De kans is groot dat de Pompeiana – de helling die sinds dit jaar in het parcours van Milaan-San Remo is opgenomen – dan toch niet beklommen zal worden. Volgens het Italiaanse Tuttobiciweb gaf de lokale politiedienst immers het advies aan de organisatie van de Sint-Jozefsklassieker de wegen van de klim niet op te zoeken omdat deze te onveilig zouden zijn.

“De Pompeiana is een klim op smalle, kronkelende wegen zonder vangrails. Bovendien tastte het slechte weer de helling nog extra aan, en is de afdaling er zowaar nog erger aan toe. Totaal ongeschikt dus om een peloton van 200 renners op te sturen. Het ziet er niet goed uit”, oordeelt Michele Russo, de verantwoordelijke voor wegen en verkeer in de provincie. “Daarom gaven wij de organisatie een negatief advies.”

De organisatie van La Primavera wilde tegenover Tuttobiciweb geen reactie kwijt. Als de klim toch in het parcours opgenomen wordt, komt deze tussen de Cipressa en de Poggio di San Remo te liggen, op ongeveer 20 kilometer van de finish. Maar veel tijd om het probleem op te lossen is er niet, want binnen iets meer dan een maand – op 23 maart 2014 – kennen we de opvolger van Gerald Ciolek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.