Nieuwenhuis wint NK veldrijden beloften
foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg
zondag 14 januari 2018 om 16:08

Nieuwenhuis wint NK veldrijden beloften

Joris Nieuwenhuis is in Surhuisterveen het Nederlands kampioen veldrijden bij de bloften geworden. Hij wist een verhitte strijd met Kelvin Bakx en Thymen Arensman in zijn voordeel te beslechten.

Bij de start was het Nieuwenhuis die voortvarend begon. De wereldkampioen veldrijden bij de beloften greep direct de leiding. Na een snelle eerste ronde reed hij samen met Bakx, Arensman en Sieben Wouters aan de leiding. Een groepje dat tot halverwege de koers bij elkaar bleef.

Nieuwenhuis bleef constant voorop rijden en na vijf ronden moest Wouters door het hoge tempo van de wereldkampioen lossen. Ondertussen leek ook Arensman het zwaar te hebben, maar hij wist tot halfweg de laatste ronde te volgen. In de een-na-laatste ronde probeerde Bakx zijn concurrenten nog achter zich te laten, maar dit bleek ijdele hoop.

Pas in de laatste tientallen meters viel de beslissing. Terwijl Arensman al even op een handjevol seconden reed, wist Nieuwenhuis door een laatste tempoversnelling Bakx achter zich te laten. Zo behaalde Nieuwenhuis voor de tweede keer op rij de Nederlandse titel bij de beloften. Bakx reed naar een zilveren medaille voor eerstejaars belofte Arensman.

Uitslag NK Veldrijden Beloften 2018, Surhuisterveen
flag-nr1 flag-nl Joris Nieuwenhuis
flag-nr2 flag-nl Kelvin Bakx
flag-nr3 flag-nl Thymen Arensman

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2018 16:33
Sterk van Thymen Arensman. Nog zo jong, echt een groot talent, zeker ook op de weg.
14 januari 2018 16:41
Was spannend, pas in de laatste 2 km wist Nieuwenhuis een klein verschilletje te maken. Waar was trouwens Sieben Wouters gebleven?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.