Nys: ”Lars zijn komst is absoluut een meerwaarde”
woensdag 19 december 2012 om 13:07

Nys: ”Lars zijn komst is absoluut een meerwaarde”

Sven Nys

foto: Jean-Pierre Casier

Sven Nys en Niels Albert hebben gereageerd op de uitspraken die Lars Boom dinsdag deed. Albert ziet Boom liever niet terugkeren, Nys daarentegen wel: ”Zijn komst is absoluut een meerwaarde”, aldus de Belg tegenover Het Laatste Nieuws.

Nys gaat verder: ”Het is toch een straffe kerel: Lars heeft nog geen meter gereden en hij zorgt al voor polemiek. Het is aan de anderen om die woorden van Lars te relativeren en te antwoorden met de pedalen. Natuurlijk traint Niels hard genoeg, dat weet iedereen. Maar de cross leeft van wat extra peper en zout.”

Nys is niet alleen blij met de terugkeer van Boom, ook Stybar juicht hij toe. ”’Zijn komst is absoluut een meerwaarde. Hetzelfde geldt voor Stybar, trouwens. Twee pure talenten, die voor spektakel zorgen en niet op hun mondje gevallen zijn. Altijd welkom in het veldritwereldje”, zo besluit Nys.

Als gezegd, was wereldkampioen Niels Albert een stuk minder enthousiast over zijn voormalige leeftijdsrivaal: ”Dat hij vindt dat tegenstanders van Nys wat harder moeten trainen, getuigt van weinig respect. Ik hoop alvast dat Lars van der Haar hem op het Nederlands kampioenschap kan kloppen, want het is beter voor het veldrijden dat een fulltime crosser Nederlands kampioen wordt. Zdenek Stybar gaat er wél 100 procent voor en ik zie hem op het einde van zijn reeks (die zaterdag pas start, red.) zelfs meedoen voor winst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.