zondag 28 april 2024 om 12:16

Arnaud De Lie komt uit moeilijke periode: “Maar dat ligt nu achter mij”

Video Arnaud De Lie maakt vandaag zijn rentree in de Famenne Ardenne Classic. Een kleine maand geleden verdween de Waal vervroegd uit competitie, later bleek dat hij niet aan presteren toekwam door de ziekte van Lyme. Maar nu is De Lie weer klaar voor een nieuwe start, zo vertelde hij deze ochtend aan onder meer WielerFlits.

Ondanks een moeilijke periode, zijn heel wat ogen gericht op de renner van Lotto Dstny. De Waalse machtssprinter won vorig jaar namelijk de Famenne Ardenne Classic, op een wel heel bijzondere manier, en kan zichzelf dus opvolgen. “Maar we hebben twee mooie kaarten om mee te spelen, met ook Maxim Van Gils. Maxim heeft een geweldige klassieke periode achter de rug”, houdt De Lie de druk wat af.

Hoe heeft De Lie de afgelopen weken eigenlijk ervaren? “Het is altijd moeilijk als je niet kunt koersen, maar dat heb ik nu achter me gelaten. Er zit weer wat extra ervaring in mijn rugzak. Mentaal was het niet top, maar het gaat steeds beter. Ik weet niet of ik al klaar ben om vandaag mee te doen, maar het is altijd leuk om weer een rugnummer op te spelden.”

En daarna? Wat staat er voor De Lie de komende weken en maanden op het programma? “Ik benader het nu koers voor koers. Vandaag is het tijd voor de Famenne Ardenne Classic en daarna volgen er twee wedstrijden (Grand Prix du Morbihan en Tro-Bro Léon, red.) in Frankrijk. We zullen zien hoe het met de vorm is gesteld.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.