Oekraïners uit Ronde van de Toekomst gehaald door politie
zondag 13 september 2009 om 17:06

Oekraïners uit Ronde van de Toekomst gehaald door politie

Schokkend nieuws ging er zaterdag door het peloton in de Tour de l’Avenir. Twee renners van de Oekraïnsche selectie zijn door de politie uit hun hotel gehaald en gearresteerd voor het bezit van middelen die in Frankrijk verboden zijn.

Het Nieuwsblad meldt dat beide Oekraïners, waarvan de identiteit nog niet is vrijgegeven, in het bezit waren van medische producten die in Frankrijk niet verkocht mogen worden. De selectie van het land bestaat uit Artem Topchanyuk, Yehor Dementyev, Yuriy Agarkov, Oleksandr Grygorenko, Mykhaylo Kononenko en Dimitri Chuzhda die allen weinig indruk maken.

De twee mannen zitten vast in Besançon, waar ze worden verdacht van dopinggebruik. “De producten kunnen zeker gebruikt worden als doping, maar ze staan niet op de lijst met verboden dopingproducten”, verklaarde Jean-François Parietti, procureur van Vesoul. Eén van de producten zou Actovegin zijn. Het Nieuwsblad weet dat dit middel zowel de ademcapaciteit kan verhogen als de spieren sneller kan laten recupereren. De cyrillische opschriften verlangzamen het onderzoek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.