Oliver Naesen over oponthoud in Dwars door Vlaanderen: “Pure koersvervalsing”
©Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 18:00

Oliver Naesen over oponthoud in Dwars door Vlaanderen: “Pure koersvervalsing”

Interview Oliver Naesen speelde in de finale van Dwars door Vlaanderen geen rol van betekenis. De ex-kampioen van België deed na afloop zijn beklag over de koersdirectie. “Dat er omstandigheden waren om ons te laten stoppen, snap ik. Maar dan iedereen. De helft stond stil, de andere helft vertrok, waarna de koers ontplofte.”

“Door het stilleggen van de wedstrijd door die valpartijen bij de dames, ontstond er echt chaos”, deed Naesen na afloop zijn verhaal. “Wat een onduidelijke situatie. De helft reed door en de brave jongens bleven staan. Tja.. Dat is pure koersvervalsing natuurlijk.” Toen de neutralisatie zogezegd achter de rug was, bevond Naesen zich naar eigen zeggen in een derde groep.

“Samen met onder meer Philippe Gilbert en Yves Lampaert. Dit was echt niet oké. Ofwel stopt niemand, ofwel iedereen. Maar voor ons was de koers gedaan. Ik heb de kop van de koers nooit meer gezien. Toen ik later opnieuw kwam aansluiten, waren Van der Poel en co. al ontsnapt.” Al heeft Naesen wel respect voor Van der Poel. “Natuurlijk. Daar gaat het hem ook niet om. Als je je tweede WorldTourwedstrijd ooit winnend afsluit, ben je een fenomeen. Echt niet normaal wat die kan.”

Opkomende verkoudheid
Maar ook de voormalige Belgische kampioen zelf meent klaar te zijn voor de Ronde van Vlaanderen. “Ik sukkelde vandaag wel wat met de longen. Daags na Gent-Wevelgem voelde ik een soort bronchitis opkomen. Misschien een gevolg van die Champagne-douche op het podium… Maar dat moet wel goed komen tegen zondag. Ik moet nu vooral gezond blijven en ervoor zorgen dat dit niet helemaal doorbreekt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.