Ook Elmar Reinders naar Riwal-Readynez
Elmar Reinders - foto: Cor Vos
maandag 14 oktober 2019 om 11:38

Ook Elmar Reinders naar Riwal-Readynez

In navolging van Martijn Budding, Arvid de Kleijn en Nick van der Lijke komt er komend jaar nog een Nederlander uit voor Riwal-Readynez. Het betreft Elmar Reinders, laten verschillende bronnen aan WielerFlits weten. De Deense ProContinental-ploeg bestond tot vorig jaar louter uit thuisrijders.

Met de toevoeging van Reinders komt het totaal aantal Nederlanders bij Riwal-Readynez op vier. De Deense formatie liet eerder al aan ons weten beter voor de dag te willen komen in koersen in de Benelux. Door het opdoeken van Roompot-Charles, zijn er volgens Steffen Kromann (CEO Riwal-Readynez) kwalitatief sterke renners op de markt gekomen, die hij graag aan zijn selectie toevoegt. Hij liet in een eerder stadium weten dat hij nog twee plekken vrij had in de selectie van 2020. Of een daarvan nu is opgevuld of dat de transfer van de Nederlander op dat moment al afgerond was, is onduidelijk.

In een eerder stadium was er ook vanuit Trek-Segafredo lichte interesse voor Reinders, maar de Amerikaanse WorldTour-formatie koos met Quinn Simmons en Antonio Tiberi voor de jeugd. Gelukkig voor de 27-jarige Drent vond hij emplooi in Denemarken. De noeste hardrijder begint in 2020 aan zijn vierde profseizoen. Voor zijn passage bij Roompot-Charles en voorgangers, kwam Reinders drie jaar uit voor Jo Piels (waarvoor hij de Ster van Zwolle 2015 en de ZODC Zuidenveltour 2016 wist te winnen) en twee seizoenen voor Metec-TKH. Bij de profs doet hij het vooral goed in de Nederlandse en Vlaamse eendagsklassiekers.

Roompot-renners vinden onderdak
Met een contract in Denemarken op zak, vindt er met Reinders opnieuw een renner van Roompot-Charles een nieuwe ploeg. Voor de Nederlandse ProContinental-formatie is het doek definitief is gevallen. Eerder bereikten Maurits Lammertink en Boy van Poppel een akkoord met Wanty-Gobert, komen de Belg Senne Leysen en Oscar Riesebeek komend jaar uit voor Corendon-Circus, maakt de Belg Stijn Steels de sprong naar de WorldTour bij Deceuninck-Quick-Step en doet Justin Timmermans een stapje terug naar VolkerWessels-Merckx. Bij Riwal-Readynez komt Reinders met Van der Lijke een huidige ploeggenoot tegen.


Nog elf renners zonder team bij Roompot-Charles

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.