Stefan Küng, Sep Vanmarcke en Alexander Kristoff als kopmannen naar Parijs-Roubaix
Stefan Küng was vorig jaar derde - foto: Cor Vos
vrijdag 7 april 2023 om 10:24

Stefan Küng, Sep Vanmarcke en Alexander Kristoff als kopmannen naar Parijs-Roubaix

Stefan Küng is de absolute kopman van Groupama-FDJ in Parijs-Roubaix. Diezelfde rol heeft Sep Vanmarcke bij Israel-Premier Tech en Alexander Kristoff bij Uno-X. Die drie teams hebben vrijdag hun selectie voor de Hel van het Noorden gepresenteerd.

Küng zal het beter willen doen dan vorig jaar, toen hij derde werd achter Dylan van Baarle en Wout van Aert in Roubaix. Hij zal daarbij steun krijgen van onder meer Jake Stewart en Miles Scotson.

Arnaud Démare stond op de planning om deel te nemen, maar de sprinter ontbreekt in het zevental. “Arnaud voelt zich niet 100% fit en wilde niet de plaats van iemand anders innemen. Hij zal een pauze ingelasten, voordat hij weer aan zijn nieuwe doelen begint”, stelt de ploeg.

Outsiders zien hun kansen
Bij Israel-Premier Tech zien we drie Belgen aan het vertrek. Naast Vanmarcke zijn dat ook Tom Van Asbroeck en Jens Reynders. Guillaume Boivin en Rick Zabel zorgen daar voor de nodige ervaring om kasseienspecialist Vanmarcke te helpen naar een goede uitslag.

Uno-X stuurt natuurlijk klassiekerkopman Alexander Kristoff naar voren in Noord-Frankrijk. De Noor wordt bijgestaan door onder meer Rasmus Tiller en de rappe Søren Waerenskjold.

Elmar Reinders maakt zich op voor zijn tweede Parijs-Roubaix, nadat hij eerder al eens startte namens Roompot. Bij Jayco AlUla weten ze dat ze outsiders zijn, met onder meer Zdenek Stybar, Luke Durbridge en Kelland O’Brien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.