Ook Tom Pidcock en Louis Vervaeke naar huis na positieve coronatests
Pidcock - foto: Cor Vos
vrijdag 17 juni 2022 om 11:16

Ook Tom Pidcock en Louis Vervaeke naar huis na positieve coronatests

Tom Pidcock van INEOS Grenadiers en Louis Vervaeke (Quick-Step Alpha Vinyl) kunnen worden toegevoegd aan de lange lijst niet-starters in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. De twee renners testten allebei positief op het coronavirus. Ook Gianluca Brambilla verlaat de koers, maar zijn ploeg Trek-Segafredo meldt niets over een positieve coronatest.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pidcock stond na vijf dagen achttiende in het algemeen klassement, op 2:06 minuten van de gele trui. “In lijn met de team- en UCI-protocollen heeft Tom Pidcock zich vanochtend teruggetrokken uit de Ronde van Zwitserland, nadat hij lichte symptomen van het coronavirus had en een test een positief resultaat gaf”, laat INEOS Grenadiers weten.

Quick-Step Alpha Vinyl moest afscheid nemen van Louis Vervaeke wegens een positieve test op COVID-19. Trek-Segafredo deelde dan weer mee dat Gianluca Brambilla niet aan de start staat, nadat de Italiaan zich vannacht onwel voelde. Brambilla was de nummer 23 in het klassement, op vier minuten van het geel.

Uitvallers

Etappe 6
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.