Opvolger Rabobank nog niet zeker van licentie
vrijdag 19 oktober 2012 om 11:28

Opvolger Rabobank nog niet zeker van licentie

rabobank

foto: Sirotti

Rabobank gaat volgend jaar door met het betalen van de renners, al zal de sponsornaam niet meer prijken op het shirt. Bert Bruggink gaf tijdens de persconferentie aan dat de veronderstelling is dat de ploeg haar WorldTour-licentie kan behouden, maar Harold Knebel bevestigde tegenover WielerFlits dat de licentie helemaal nog niet rond is.

“Ik heb er wel alle vertrouwen in dat het goedkomt met de licentie. We voldoen aan alle eisen, maar het is nog niet rond”, aldus Knebel. “Pat mcQuaid heeft vanochtend aan mij laten weten dat de UCI er alles aan gaat doen om ons te helpen bij het verkrijgen van een licentie.”

WielerFlits berichtte eerder dat Rabobank een aanvraag voor een WorldTour-licentie in 2013 had ingediend bij de UCI. De internationale wielerunie heeft deze echter nog niet verlengd, waardoor het de vraag is of de ‘white-label-ploeg’ deze volgend jaar kan behouden.

Knebel: ”De aanvraag is ingediend bij het UCI, dus we hopen dat we verder kunnen op WorldTour-niveau. Het ziet er goed uit, maar zeker is het nog niet”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.