Overstap Nibali naar Astana lijkt definitief
donderdag 31 mei 2012 om 13:08

Overstap Nibali naar Astana lijkt definitief

foto: Sirotti

Het begint steeds waarschijnlijker te worden dat Vincenzo Nibali volgend seizoen voor Astana rijdt. De Italiaanse ronderenner, die al enige tijd niet zo goed meer overeen komt met zijn huidige werkgever Liquigas-Cannondale, heeft afgelopen zaterdag al om de tafel gezeten met enkele belangrijke personen binnen de Kazachstaanse ploeg, en volgens Gazzetta dello Sport is de overstap beklonken.

Nibali zou samen met zijn manager Alex Carera een gesprek hebben gehad met Alexandre Vinokourov en Mangeldiev Darkan, een vertrouwenspersoon van Astana’s hoofdsponsor Samruk Kazina. De vier zouden een tweejarig contract overeengekomen zijn, met een loon voor Nibali van 2,8 miljoen euro per jaar. Ook Nibali’s huidige teamgenoten bij Liquigas-Cannondale Valerio Agnoli en Alessandro Vanotti maken de overstap.

Omdat de regels van de UCI voorschrijven dat een transfer pas op 1 augustus bekend gemaakt mag worden, zal de officiële bevestiging nog even uitblijven. Nibali zelf wil dan ook nog niet veel kwijt, maar ontkennen doet hij ook niet: “Ik richt me nu op de Dauphiné en de Tour. Ik heb ga nu geen ruzie maken. Ik ben nog altijd renner van Liquigas en zal mij professioneel opstellen”, aldus de Italiaan.

Verder weet Gazzetta dello Sport te melden dat Nibali’s landgenoot Enrico Gasparotto, dit jaar winnaar van de Amstel Gold Race, zijn contract bij Astana zal verlengen. Verder wil de Kazachstaanse ploeg Roman Kreuziger, de huidige rondekopman, langer aan zich binden, maar diens voormalige ploeg Liquigas-Cannondale en Omega Pharma-Quick Step hebben eveneens interesse in de diensten van de Tsjech. Gazzetta dello Sport sluit af met opvallend nieuws. Volgens de Italiaanse sportkrant wil Astana ook nog eens de markt op gaan om de gebroeders Schleck los te weken bij RadioShack-Nissan-Trek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.