Paolo Bettini: ”We waren het beste team”
dinsdag 1 oktober 2013 om 11:07

Paolo Bettini: ”We waren het beste team”

foto: Sirotti

Twee dagen later is de wielerwereld nog altijd aan het bekomen van een enerverend WK. Zo ook de Italiaanse bondscoach Paolo Bettini. Waar de keuzeheer zondag na afloop nog een verslagen indruk maakte, vertelt hij nu aan verschillende Italiaanse media trots te zijn op ‘zijn’ jongens. ”Dat wij voor eigen publiek het beste team waren maakt me trots”, aldus Bettini.

De Italianen namen voor eigen volk al vroeg in de koers het initiatief, maar mede door valpartijen viel kopman Vincenzo Nibali net naast het podium. ”We namen bewust het initiatief. Helaas kwamen vrijwel al onze renners ten val en reed Pozzato op een ongelukkig moment lek.”

Bettini waagt zich zelfs aan de bewering dat Nibali met wat meer geluk wereldkampioen had kunnen worden. ”Was hij eerder niet ten val gekomen, dan had hij met Rodriguez kunnen wedijveren om de titel. Wellicht had hij hem zelfs geklopt. Vincenzo koerste intelligent en vocht voor wat hij waard was. Liever word ik hier vierde, dan verliezen zoals de Spanjaarden deden”, zo besluit Bettini zijn analyse met een kritische noot richting de Spaanse ploeg.

Ook over zijn eigen toekomst als bondscoach wilde hij nog wel wat woorden kwijt. ”Ik heb nog geen definitief besluit genomen. Als er een interessant project langskomt, waarom zou ik dan niet doorgaan?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.