Paul Martens twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo
Foto: Sirotti
zondag 23 augustus 2015 om 14:08

Paul Martens twee jaar langer bij LottoNL-Jumbo

Paul Martens rijdt ook de komende twee jaar voor LottoNL-Jumbo. Dat maakte zijn werkgever vandaag bekend. De 31-jarige Duitser verlengde zijn contract tot en met 2017.

Martens – die zich in 2008 aansloot bij de toenmalige Rabobankploeg – is verheugd om voor het team actief te blijven. “Ik voel me op mijn gemak in deze ploeg en ik ben blij dat ik de komende twee jaar weer kan blijven doen wat ik leuk vind. Ik vind het leuk om met de jongere mannen te werken. Ik begin één van de oudere renners te worden. Dat merk ik niet zozeer fysiek, maar wel aan de gesprekken aan tafel. Dat verschil in generaties vind ik leuk. Ik heb veel positieve feedback gekregen op de manier waarop ik omga met de jonge gasten. Dat is op een spontane manier ontstaan. Ik merk dat ik van tevoren zie aankomen dat sommige renners individuele foutjes maken. Ik maakte die fouten vroeger ook en weet hoe ik daarmee om moet gaan. Iedereen wil het maximale uit zichzelf halen, maar dat gebeurt niet altijd op de goede manier.”

Ploegleider Verhoeven is blij dat Martens voor de ploeg behouden blijft. “Hij heeft een goede Tour de France gereden en heeft zijn waarde voor de ploeg daarmee nogmaals bevestigd. Het is altijd gunstig om iemand in je selectie te hebben die zoveel bagage heeft. Dat hij het leuk vindt om die ervaring met de jonge renners te delen, is een win-win-situatie. Hij haalt zelf ook nog een heel hoog niveau. Paul is belangrijk voor ons in de Waalse klassiekers en in de lastige etappes in grote rittenkoersen.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2015 14:11
Prima renner, als hij in vorm is ook zeer belangrijk in de heuvelklassiekers en etappes. Het is dan ook goed om zijn contract te verlengen lijkt me.
23 augustus 2015 14:12
Goed zo. Beste renner die ze kunnen verlengen.
23 augustus 2015 14:19
Prima verlenging. Heeft mij in de Tour positief verrast. Was altijd op afspraak in de etappes waar Gesink voor een moeilijke aankomst in stelling moest worden gebracht. En was zelfs enkele keren in bergetappes de laatste knecht. Ben benieuwd of zijn jaarlijkse zege er in 2015 ook nog komt.
23 augustus 2015 14:29
Vind het wel mooi dat hij ook graag de jonge gasten een beetje wil helpen met zijn ervaring. Dat soort renners heb je hard nodig, en niet iedereen heeft dat in zich. Als hij in goede doen is, kan hij ook nog heel goede uitslagen rijden. Zou het hem wel gunnen om in de komende weken inderdaad nog zijn bijna jaarlijkse zege (in welke koers dan ook) mee te pakken.
23 augustus 2015 14:46
Terwijl de sponsors pas volgend jaar beslissen of ze doorgaan?
23 augustus 2015 14:47
Prima dat hij blijft, maar ook geen verrassing.
23 augustus 2015 14:59
Als het management van de ploeg er bij herhaling in slaagt om nieuwe sponsors te vinden, dan kun je bij contractverlengingen gerust voorbij eventuele einddatums kijken.
23 augustus 2015 15:30
Mooi, trouwe knecht, en Multi inzetbaar.
23 augustus 2015 15:57
Netjes gun hem zeker nog een podium plek in de Waalse klassiekers.
Zou met een ontsnapping en wat geluk zeker een keer kunnen.
23 augustus 2015 19:41
Martens is zeker op wat heuvelachtigere parcours ook een van de beste renners van Lotto. In de tour heeft hij daarbij bewezen een prima knecht te zijn die nog best lang meekan in de bergen. Martens wint dan niet (meer) vaak, maar is gegroeid tot een van de vaste renners in de ploeg.
Zoals Martens zelf aangeeft dat hij ook graag de jonge renners help, zie ik hem wel groeien tot een 'betere' versie van Niermann als wegkapitein
23 augustus 2015 22:24
Hij wint te weinig voor zijn kunnen vind ik maar gewoon een uitstekende renner dus goed dat hij bijtekent.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.