Peter Kennaugh: “Ik had dit niet verwacht”
foto: Sirotti
zaterdag 10 juni 2017 om 16:14

Peter Kennaugh: “Ik had dit niet verwacht”

Peter Kennaugh won vandaag de zevende etappe in het Critérium du Dauphiné met aankomst op Alpe d’Huez. “Ik voelde al wel dat mijn vorm beter en beter werd”, stelt hij tegenover Cycling Pro, “maar eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht.”

De Sky-renner was vanochtend een van de eerste aanvallers van de dag. “We hadden het plan om BMC onder druk te zetten”, legt hij uit. “We wilden de koers zo lastig mogelijk voor hen maken.”

Kennaugh kon uiteindelijk voor eigen kansen gaan. Op de Col de Sarenne reed hij samen met Ben Swift, een voormalig ploegmaat, weg uit de kopgroep. “Dat was erg leuk, om met hem voor de zege te strijden. Swift heeft uiteraard een goede sprint, maar op een goede dag is hij ook erg sterk in de bergen. Ik heb al mijn hele leven met hem gekoerst.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 juni 2017 16:15
Die heeft zijn Toursollicitatie (als hij die nog had moeten doen) goed afgehandeld
10 juni 2017 16:29
Wij ook niet Peter!
10 juni 2017 17:40
Volgens deze afschuwelijke video heeft Kennaugh echter de boel uitzonderlijk verkloot.

https://www.youtube.com/watch?v=XnaoYgh0vFo
10 juni 2017 18:53
@rv
Haha, "reacties zijn uitgeschakeld voor deze video"...
Ik vond wel dat hij erg veel omkeek tijdens de laatste twee kilometer. Waar bleef Maxi Froome nou toch?
Eigenlijk heeft die Swift het verkloot, was die netjes bij Sky gebleven, hadden ze samen net voor de eindmeet kunnen wachten... om dan Porte de bocht om te zien stuiven... oeps, nog een ex-ploegmaat?
11 juni 2017 09:03
@RV Ik moest wel lachen om die sature. Maar inderdaad Kennaugh heeft iets niet gesnapt tijdens de brainwash sessions ;-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.