Peter Sagan: “Het seizoen begint nu”
dinsdag 10 maart 2015 om 09:04

Peter Sagan: “Het seizoen begint nu”

Peter Sagan reed al de Tour of Qatar, de Tour of Oman en de Strade Bianche. De Slowaak zegt dat het nu pas echt gaat beginnen. “Het seizoen begint vanaf de Tirreno.” De doelstellingen voor de aanwinst van Tinkoff-Saxo zijn onveranderd in vergelijking met vorig jaar; hij wil een grote klassieker winnen.

“We zijn een team met grote namen en we zullen zien wat het dit jaar geeft”, vertelt de 25-jarige coureur tegenover Sporza over zijn nieuwe formatie. “Ik voel me heel goed bij mijn nieuwe ploeg. Het is een leuke groep en de organisatie staat op punt.”

De zegeteller van Sagan staat dit seizoen nog op nul. Dit in tegenstelling tot in ander jaren. Dit maakt hem echter niet minder ambitieus. “Mijn doel is hetzelfde als ander jaren; ik wil een grote klassieker winnen.” Daar gaat hij zich nu op voorbereiden in Italië. “Nu breekt de laatste periode aan om goed in vorm te zijn.”

“We zullen in de Tirreno ook zien hoe goed de andere renners in conditie zijn.” Hij denkt wel al te weten wie zijn grootste concurrenten zijn. “Voor de Vlaamse koersen verwacht ik de traditionele namen voorin. Maar elke wedstrijd is anders en we zullen zijn hoe de koers verloopt.”

In 2013 pakte Sagan zijn eerste klassieke zege in Gent-Wevelgem. Vorig jaar was hij de beste in de E3 Harelbeke.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2015 09:21
Als hij een klasieker wil winnen, maken Milaan-Sanremo of de Amstel het meeste kans.
10 maart 2015 09:30
Dan moet je je er niet heuvelop laten afrijden door een Cancellara en een Vanmarcke, die samen ongeveer net zoveel wegen als een kleine Hatchback.
10 maart 2015 09:31
Amstel is nog veraf, tegen dan is zijn vorm wel ok.
En de Poggio geraakt bijna iedereen over.
10 maart 2015 09:34
Een erg nietszeggend interview met een opeenstapeling van clichés.
Over Sagan zelf, Milaan Sanremo is inderdaad de enige grote klassieker waar hij echt bij de topfavorieten behoort..
10 maart 2015 09:49
"Een erg nietszeggend interview met een opeenstapeling van clichés." Dat dacht ik nou ook precies. Eigenlijk staat er niks geschreven. Enfin, hij viel me wel tegen in de Strade als ik eerlijk ben. We zullen zien. Ik zie hem de Ronde van Vlaanderen wel winnen dit jaar, maar dan moet hij nog wel wat verbeteren de komende drie weken.
10 maart 2015 09:56
Als Sagan vorm toont in de Tirreno hoort ie in Vlaanderen net zo goed bij de favorieten, maar dan moet ie zeker verbeteren. Als Kristoff dat parcours aan kan dan kan Sagan het natuurlijk ook. Ik blijf er echter bij dat ie de verkeerde keuzes heeft gemaakt en voor de heuvelklassiekers had moeten gaan. Dan later, als er wat meer duur op zit en de explosiviteit wat minder wordt, alsnog de kasseien aanpakken.
10 maart 2015 10:02
Hopelijk raakt hij in topconditie voor de klassiekers. Een goeie Sagan zorgt altijd voor spektakel.
Ik vond hem in de strade niet erg ontgoochelen, als je ziet in welk groepje hij zat.. Als ze hem in de ronde of roubaix er niet af rijden wint hij 9/10 maal de sprint.
10 maart 2015 10:05
@ wielerflitsgek & lucatony +1
10 maart 2015 10:12
Lang geen Sagan frivoliteiten gezien op de meet. Mag wel weer van mij.
10 maart 2015 10:13
@ kobe

Je vergeet voor het gemak wel even ene Kristoff, die vorig jaar de beste in Vlaanderen was na de drie op het podium. In Roubaix vervolgens ook nog Degenkolb..
10 maart 2015 10:17
@kobe
En wanneer heeft Sagan in een topklassieker al iets laten zien? Juist, nooit. Hij heeft maar een cartouche, terwijl een Vanmarcke, Cancellara, Gilbert meer dan een keer kunnen ontploffen. Telkens Sagan in MSR bijvoorbeeld een gat heeft toegereden Kon ie het niet meer afmaken. Die jongen heeft heel erg vroeg gepiekt. Hij jaagt geen schrik meer aan zoals vroeger.
10 maart 2015 10:24
Waar komt al die negativiteit over Sagan vandaan? Hij is 25 en heeft al zoveel gewonnen. Vorig jaar Harelbeke en de groene trui in de tour en nog een handvol zeges. Hij is voor mij echt 1 van de topfavorieten voor de aankomende klassiekers. Die gaat echt nog wel verbeteren t.o.v. strade bianche.
10 maart 2015 10:27
@moa
Sagan heeft dit jaar een heel andere opbouw bij Riis. Hij zal veelmeer naar de belangrijke wedstrijden pieken is mijn vermoeden en wat ik proef uit het berichtje.
10 maart 2015 10:33
Sagan gaat er staan hoor. Riis weet hoe hij dit moet aanpakken. Sagan had geen betere ploeg kunnen nemen. Rijd hem er maar eens vanaf.. denk dat Cancellara vroeg afhaakt.
10 maart 2015 10:34
@Moa misschien Parijs - Roubaix nog eens bekijken van vorig jaar. Hij is in de aanval vanaf een kilometer of 45 van de finish, uiteindelijk word hij ingelopen door het elitegroepje Cancellara, Vanmarcke, Degenkolb en Stybar. Later komen daar nog Terpstra, Boonen, Wiggins, Thomas & De Backer bij. Hij blijft logischerwijs zitten in de wielen tot de sprint, waarin hij uiteindelijk 6e word. Nu hij weer een jaar ouder is, een nieuwe ploeg heeft en nog tijd om in vorm te komen zie ik geen reden waarom hij niet tot de favorieten gerekend kan worden. Ik verwacht zelfs dat een Vanmarcke te vroeg piekt...
10 maart 2015 11:04
Sagan is altijd lekker kwistig met zijn power, koerst met het hart en lijkt zo nu en dan niet helemaal op de hoogte wanneer zijn omslagpunt bereikt is.

Dat hij het lastig in de strade had komt volgens mij ook doordat, laten we in het midden houden of dat nou spieren dan wel winterspek is, een stukje zwaarder staat en wat lastiger die vele hoogtemeters verteert.

Vooralsnog zie ik hem de aansluiting maken en een daverend keienseizoen rijden. Al is het maar omdat zo'n cool figuur gewoon vertrouwen verdient.
10 maart 2015 11:06
Sagan was niet slecht in de Strade Bianche. Op een gegeven moment reed hij toch maar mooi voorop met Stybar en Valverde, en had hij Cancellara, Van Avermaet en Van Marcke uit de wielen gereden. Mogelijks ligt een onschuldig hongerklopje aan de basis van zijn afhaken.
10 maart 2015 11:08
@moa
2e in MSR, 2e in RVV en 3e in de AGR en jij zegt dat hij nog nooit iets heeft laten zien in een topklassieker?
10 maart 2015 11:24
Die wint geen monument dit jaar. In Vlaanderen wordt hij weggeblazen door gasten als Vanmarcke en Cancellara en in Milaan-San-Remo zal hij het onderspit moeten delven tegen mannen als Cav en Kristoff.

En de Amstel zal hij ook niet winnen, omdat hij dan tegen veel frissere concurrenten moet opboksen, en zelf ook aan het einde van zijn latijn zal zijn.
10 maart 2015 11:53
Sagan is een klasbak...maar ook een woekeraar,geen meester tacticus en een losbol. Of dit invloed heeft weet ik niet...maar zo te zien wel. Met zoveel talent en uitslagen speelt het voor hem ook geen rol. Geeft mij altijd de indruk dat hij nog een BMXwedstrijdje rijd met de maten. Maar wel een kleurrijke acrobaat...laat de Hulk maar brullen peto!
10 maart 2015 13:41
Hij is 25. Er zijn maar heel weinig renners die wielermonumenten op jonge leeftijd winnen. Dat vergt vaak tijd. Zelfs Stevie Wonder ziet het enorme potentieel van Sagan. Hij zal alleen slimmer moeten leren koersen. In kopgroepen laten ze hem altijd het vuile werk opknappen omdat niemand met hem naar de streep wil rijden. Ik denk dat hij onder Riis echt stappen gaat maken en als ik naar zijn postuur kijk krijg ik het idee dat Riis van hem ook een heuvelklassiekerspecialist en ronderenner wil maken.
10 maart 2015 14:36
Ronderenner? Gaat Riis er mister 70% van maken ofzo?
10 maart 2015 17:04
in gent wevelgem maakt hij ook wel een grote kans lijkt me

Om te reageren moet je ingelogd zijn.