Peter Stetina, Nicky Degrendele, Felipe Orts, Jim Aernouts, RK Veldrijden
foto: Metec-TKH
zaterdag 27 oktober 2018 om 20:00

Peter Stetina, Nicky Degrendele, Felipe Orts, Jim Aernouts, RK Veldrijden

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Peter Stetina, Nicky Degrendele, Felipe Orts, Jim Aernouts en de Regiokampioenschappen Veldrijden.

Peter Stetina grijpt naast officieus Hill Climb WK

Peter Stetina heeft gisteravond in het Amerikaanse Santa Barbara, Californië, naast de zege gegrepen in de Hill Climb World Championships, een wedstrijd over achttien kilometer op de klim Gibraltar Road. De 31-jarige Amerikaan van Trek-Segafredo pakte zilver. Hoewel het evenement de naam ‘wereldkampioenschap’ draagt, is het geen officiële UCI-koers. Toch stonden er enkele profs aan het vertrek. De zege ging net als vorig jaar naar oud-renner Phillip Gaimon.


Nicky Degrendele aan de beterende hand

Het gaat al stukken beter met Nicky Degrendele (BEAT Cycling Club), nadat zij afgelopen weekend tijdens de Wereldbeker baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines hard ten val kwam. In een video op haar social media zegt de wereldkampioene op de Keirin: “Ik probeer vandaag weer de fiets op te gaan om mijn training weer voltijds te hervatten naar de Wereldbeker toe in Berlijn. Hopelijk sta ik daar aan de start en kan ik ook weer presteren.”

De Wereldbeker in Berlijn wordt verreden van 30 november tot en met 2 december.


Felipe Orts bevestigt goede vorm met winst in Laudio

De Spanjaard Felipe Orts maakte tijdens de Wereldbeker in Bern vorige week een goede indruk door als eerste Spanjaard ooit in de top-10 van een Wereldbeker-cross te eindigen. De 23-jarige veldrijder eindigde op de achtste plek. Vandaag bewees Orts opnieuw zijn bloedvorm door een C1-cross op zijn naam te schrijven. De veldrijder van Delikia-Ginestar was de beste in Laudio voor de Belg Vincent Baestaens en de Fransman Antoine Benoist.

Uitslag Ziklokross Laudio (C1):
1. flag-es Felipe Orts (Delikia-Ginestar)
2. flag-be Vincent Baestaens
3. flag-fr Antoine Benoist (Chazal-Canyon)


Jim Aernouts is Tsjechen te snel af in Toi Toi Cup

In België werd er gecrosst, in Spanje werd er gecrosst, maar ook in Tsjechië werd er gecrosst. Daar stond namelijk een nieuwe manche in de Toi Toi Cup op het programma. In Slany was het een Belg van Telenet Fidea Lions die de Tsjechen te slim af was. Jim Aernouts was de man die mocht zegevieren door Jan Nesvadba, Marek Konwa, Josef Jelinek en Tomas Paprstka voor te blijven.

Uitslag Toi Toi Cup Slany (C1):
1. flag-be Jim Aernouts (Telenet Fidea Lions)
2. flag-cz Jan Nesvadba
3. flag-pl Marek Konwa


Regiokampioenschappen prooi voor Floren en Eising

In Nederland vonden vanmiddag de regiokampioenschappen veldrijden plaats. Het zuiden van Nederland, het midden van Nederland en het noorden van Nederland zouden aan het einde van de dag allen een regionaal kampioen hebben afgeleverd. In het Brabantse Alphen was het Wesley Floren die Koen van Helvoirt en Mika van Gestel ruim voor bleef en zo de regionaal kampioen van Zuid-Nederland werd, terwijl Tijmen Eising – die zich sinds deze winter weer op het veldrijden heeft gefocust – in Neede Yannick Vrielink en Jelle Wolsink voorbleef om zo de regionaal kampioen van Noord-Nederland te worden.

Uitslag RK Veldrijden Zuid-Nederland:
flag-nr1 flag-nl Wesley Floren
flag-nr2 flag-nl Koen van Helvoirt
flag-nr3 flag-nl Mika van Gestel

Uitslag RK Veldrijden Noord- en Oost-Nederland:
flag-nr1 flag-nl Tijmen Eising
flag-nr2 flag-nl Yannick Vrielink
flag-nr3 flag-nl Jelle Wolsink

Uitslag RK Veldrijden Noord- en Oost-Nederland:
nog niet bekend.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
27 oktober 2018 18:55
Ligt laudio in Spanje? Lijkt het volgende bericht te suggereren
27 oktober 2018 21:02
Ziklokross is Baskisch voor veldrit, dus ja in Spanje/Baskenland
28 oktober 2018 07:41
De uitslag van het RK veldrijden midden, in Den Haag, staat ook al op de site van de KNWU.

1. Eddy van IJzendoorn
2. Carlos Schreuder
3. Mitchell Huenders

Om te reageren moet je ingelogd zijn.