Phil Bauhaus kritisch voor slotkilometers: “Een afdaling richting finish, is dat echt nodig?”
Foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 17:29

Phil Bauhaus kritisch voor slotkilometers: “Een afdaling richting finish, is dat echt nodig?”

Phil Bauhaus strandde in de vierde Girorit op de derde plaats, maar dat resultaat kon hem achteraf eigenlijk gestolen worden. “Iedereen is recht gebleven, dat is het belangrijkste”, klonk het – naar analogie met de ook al kritische Tim Merlier – bij Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na de korte maar krachtige beklimming van de Capo Mele, ging het in de voorlaatste kilometer weer wat bergaf, waardoor het peloton flink gelanceerd met hoge snelheid de laatste kilometer introk. “Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n fan van een finish zoals vandaag. We gaan met meer dan 80 kilometer per uur naar beneden met een heel peloton. Dat is toch niet nodig? Voor mij is het belangrijker dat iedereen recht is gebleven dan eender welk resultaat.”

Het is vooral die hoge snelheid die Bauhaus stoorde. “We nemen allemaal veel risico’s, want elke ploeg heeft resultaten nodig. En ik weet ook: massasprints zijn altijd gevaarlijk. Maar om het dan dalend te doen… Ik had een versnelling van 58 kroontjes. Mijn mecanicien zei dat hij dat in 26 jaar nog nooit zo’n versnelling op een fiets had gelegd. Ik weet niet of we het op deze manier moeten doen.”

Bauhaus was wel blij met zijn eigen resultaat, niet eens zo ver na winnaar Jonathan Milan. “Het was al een zware start van de week voor onze ploeg, we hadden nog niet de resultaten die we wilden. Dan is een derde plaats in de Giro een goed resultaat om op voort te bouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.