Philippe Gilbert geeft op in Zwitserland, rijdt geen Tour de France
Foto: ANSA, Giro d'Italia
dinsdag 16 juni 2015 om 14:08

Philippe Gilbert geeft op in Zwitserland, rijdt geen Tour de France

Philippe Gilbert heeft de Ronde van Zwitserland verlaten. De voormalig wereldkampioen is tijdens de vierde etappe van Flims naar Schwarzenbach niet meer van start gegaan. Hij zal ook niet starten in de de Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De ploeg van de Belg, BMC, liet via twitter weten dat de renner kampt met knieklachten. Op de website meldt het team dat er op een MRI-scan een klein breukje zit in zijn onderbeen, dit zou geleid hebben tot de last aan zijn knie. Het breukje zou mogelijk veroorzaakt kunnen zijn door zijn valpartij in de Waalse Pijl. Op de fiets had Gilbert geen last van het euvel.

De afgelopen dagen lag de 32-jarige renner overhoop met zijn ploegleiding. De heuvelspecialist kreeg geen duidelijkheid of hij mocht starten in de Ronde van Frankrijk en moest ook tegen zijn zin in aan de bak in Zwitserland. Naar aanleiding hiervan liet hij zijn onvrede merken. Ploegmanager Jim Ochowicz liet in een reactie weten dat zijn renner geduld moest hebben en geen zekerheid was voor deelname aan Le Grande Boucle.

Ochowicz en Gilbert zijn het nu toch eens geworden. “We hebben een productieve en open discussie gehad over zijn huidige gezondheidstoestand en het tweede deel van zijn seizoen”, aldus de manager. De Amerikaan wil tijdens de Tour alleen de beste helpers voor Tejay van Garderen mee laten doen. “Op dit moment is Philippe niet op zijn best.”

Gilbert relativeert
Gilbert zelf is teleurgesteld, maar kan het relativeren. “Natuurlijk was ik erg gemotiveerd aangezien de Tour in België passeert met onder meer de mooie aankomst op de Muur van Huy, maar de Tour wordt elk jaar georganiseerd. Het is niet alsof ik de Olympische Spelen mis.”

De Waal zal zich nu richten op het wereldkampioenschap in Richmond en de Ronde van Lombardije. “Mijn eerste doel is om me weer gezond te voelen en geen pijn meer hebben.”

RIDE Magazine
46 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2015 14:11
Opvallend, ik ben benieuwd wat Philippe hier zelf over te zeggen heeft (of via twitter)
16 juni 2015 14:14
Hij zal best last kunnen hebben van z'n knie. Maar het klinkt meer van "ik heb geen zin en zoek het maar uit, als ik geen tour mag rijden"
16 juni 2015 14:22
Die Tour zal hij dus wel niet meer gaan rijden...
16 juni 2015 14:29
Sporza geeft aan dat hij al 'out' is voor de Tour.

Edit: Breukje in het onderbeen. Al het gegoochel met motivatieproblemen blijkt weer eens een losse flodder te zijn.
16 juni 2015 14:29
Goede smoes, hij gaf al aan dat hij er rondreed met 0 motivatie. Ik denk dat het verhaaltje tussen BMC en Gilbert langzaam ten einde gaat...
16 juni 2015 14:32
Ik zou Gilbert altijd meenemen. Misschien wil TJ dat wel liever niet.
16 juni 2015 14:36
Mmmmm, waar komen die knieklachten plotseling vandaan ? Een te zwaar verzet getrapt in de Giro ? Heeft ook een mentaliteit van nul komma nul. Niemand is zeker van een Tour(basisplaats) en nu hij zijn toezegging niet krijgt....laat hij het lopen.
Ik geloof niet dat hij nu uit de ronde stap om extra rust te nemen om goed te zijn in de Tour,
gezien zijn verbale uithalen naar de ploegleiding.
16 juni 2015 14:36
Als Van Avermaet nu ervoor kiest om de Tour te laten schieten vanwege zijn baby die eraan komt, dan staat BMC toch mooi voor schut. Kunnen ze wel alles op TJ zetten, met die twee had je gegarandeerd ritwinst gehad in week 1.

Ik zeg Gilbert volgend jaar naar een team waar ie weer de enige echte kopman zal zijn, en ook de kasseiklassiekers kan rijden. Laat het speculeren maar beginnen; IAM misschien wel? Astana zal hem ook wel willen, hopelijk doet ie dat niet.
16 juni 2015 14:41
En Gilbert gaat niet naar de Tour..
16 juni 2015 14:43
Heeft hij nu een minibreukje of knieklachten, of geen van beide?

edit, allebei dus.

Ik vind het wel een gok van BMC om alles op Van Garderen te zetten (mocht GvA een baby krijgen, z'n vrouw althans).
16 juni 2015 14:45
@ll garanties op ritwinst in de Tour in week 1 ? Hoezo ben jij daar zo zeker van ?
Er rijden er genoeg in de Tour die ook een muur op kunnen knallen. Laat Vanavermaet en Gilbert
maar lekker thuis blijven;) hoeven we daar geen rekening mee te houden in een Tourpoule.
16 juni 2015 14:46
Gilbert lijkt me een goede voor Garmin of voor Trek.
16 juni 2015 14:50
Onzin natuurlijk, is in april blijkbaar gebeurd, meneer heeft nergens last van in de Giro (ook geen misselijke wedstrijd), wint 2 etappes en nu heeft hij ineens last, na onenigheid met de ploegbaas. Dat is gewoon over en sluiten bij deze ploeg. Het is of dom van Ochowicz of Gilbert's salaris drukt teveel op de begroting en BMC wil snijden.
16 juni 2015 14:50
Jammer, had hem graag in gevecht gezien met Sagan en co
16 juni 2015 14:51
@ Daan

Garmin? Daar zouden Dan Martin en Slagter niet blij mee zijn denk ik.. Trek lijkt me logischer, maar daar kan ie ook niet de kasseiklassiekers rijden, dat is toch echt voor Cancellara.
16 juni 2015 14:55
@LL, toen ik Garmin opschreef dacht ik eigenlijk al: Nee toch maar niet haha.

Trek zou wel kunnen, samen met Cancellara lijkt me geen probleem toch? Cancellara reed ook samen met Devolder..
16 juni 2015 15:01
Devolder is wel een stukje minder egoïstisch dan Gilbert.... Terecht ook trouwens, maar twee van zulke alpha's lijkt mij onmogelijk.
16 juni 2015 15:02
Gilbert terug naar lotto, voor het geld moet hij het niet meer doen, alleen nog voor het plezier en de eer.
16 juni 2015 15:02
@Daan
Nu is een over de hill Devolder wel andere koek dan een Gilbert in optima forma. Cancellara zal toch waarschijnlijk alleen op die Apenrots willen zitten.
16 juni 2015 15:03
Als het klopt dat hij al sinds de Waalse Pijl met een breuk (je) te kampen heeft dan zou ik eerder de ploegarts (?) wegsturen....
16 juni 2015 15:05
@Robotour,

Iemand zoals Gilbert verwijten geen mentaliteit te hebben... Apart.

En natuurlijk is zo goed als iedereen al zeker van zijn plaats in de Tour op minder dan drie weken voor de start. Dat hij nu zijn remmen dichttrekt is niet meer dan normaal. Hij had immers nooit aan de start mogen komen in Zwitserland, ongeacht wat zijn vooropgesteld programma was.

En blij zijn dat bepaalde renners de Tour niet rijden voor je poule... Welke wielerliefhebber redeneert nu zo? Elke goede renner erbij is toch een meerwaarde? Ben het nagenoeg oneens met alles wat je zegt in dit topic.
16 juni 2015 15:08
Gilbert's ego gaat hem nog parten spelen bij het vinden van mogelijk een andere ploeg.
16 juni 2015 15:12
Grappig, die foto van juichende Gilbert met als kop bericht van de abandon
16 juni 2015 15:15
TLJ?
de Rabo zat destijds al achter Gilbert aan toen hij van FDJ naar Lotto verkaste.
16 juni 2015 15:18
@Geraint

Als Gilbert zo'n baas is, had hij tegen zijn ploegleider moeten zeggen, sorry de Ronde van Zwitserland rijden na de Giro zie ik niet zitten. Er op deze manier nu uitstappen zegt veel over zijn mentaliteit. Gilbert is geen teamspeler.

M.b.t. het tweede deel over thuis blijven dat moet je humoristisch opvatten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.