Philippe Gilbert: “Ik heb vertrouwen in een goede afloop”
maandag 13 oktober 2014 om 17:25

Philippe Gilbert: “Ik heb vertrouwen in een goede afloop”

Philippe Gilbert hield vandaag in de Ronde van Peking opvallend eenvoudig stand op de slotklim en behield daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement. Hij nam daarbij een optie op de eindzege in de Chinese rittenkoers, die morgen eindigt. Gilbert verdedigt in de vlakke slotetappe een voorsprong van drie tellen op naaste belager Daniel Martin. “Ik denk dat ik die bonus wel kan behouden”, overdenkt de Belg zijn kansen tegenover de organisatie.

Normaal gesproken zal de voormalig wereldkampioen de laatste winnaar op de erelijst van de Ronde van Peking zijn. De rittenkoers houdt immers op te bestaan na dit jaar. “Je weet natuurlijk nooit, er kan altijd een technisch of ander probleem opduiken, maar ik heb vertrouwen in een goede afloop”, stelt Gilbert.

Dinsdag start de slotrit op het Plein van de Hemelse Vrede en eindigt het bij het Olympisch Stadio Bird’s Nest. “Dat wordt speciaal, wat een soort gevoel oproept van het rijden over de Champs Elysées tijdens de Tour de France. Ik ben blij dat ik hier ben. Eerst had ik niet veel zin om naar Peking af te reizen. Het is ver en het was al een lang seizoen. Maar nu ik hier ben, houd ik wel van deze race. In een mooi land, als er een heldere hemel is tenminste”, sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.