Ploegbaas Greg Van Avermaet heeft vijf hoofddoelen voor CCC in 2020
foto: Cor Vos
maandag 16 december 2019 om 14:32

Ploegbaas Greg Van Avermaet heeft vijf hoofddoelen voor CCC in 2020

De renners van CCC hebben voor volgend seizoen vijf hoofddoelen meegekregen van ploegbaas Jim Ochowicz. De Amerikaanse manager rekent op een overwinning in een monumentale klassieker, een ritzege in elke grote ronde en eindwinst in een WorldTour-rittenkoers.

“Ik noem het een ambitieuze, maar haalbare lijst met overwinningen die we willen behalen in 2020”, zegt Ochowicz. “Zoals altijd beginnen we het seizoen met de wil om een monument te winnen. Greg Van Avermaet deed dat in 2017 al, maar hij is in staat om daar nog een aan toe te voegen op zijn palmares. Met Matteo Trentin hebben we meerdere kaarten om uit te spelen in het voorjaar.”

Naast de ambitie om te zegevieren in een monument, zet Ochowicz ook in op nog een overwinning in een eendagskoers van WorldTour-niveau. Afgelopen jaar wist Van Avermaet de GP de Montréal nog op zijn naam te schrijven.

“Als ik kijk naar de grote rondes, dan willen we in elke ronde een etappe pakken. We hebben onze selectie versterkt met drie ritwinnaars, namelijk Trentin, Fausto Masnada en Ilnur Zakarin. Tot slot hebben we als doel om een WorldTour-rittenkoers te winnen”, aldus de teammanager. “In totaal zijn dat eigenlijk zes zeges, maar als je een monument wint, heb je ook direct die eendagskoers in de WorldTour te pakken. Dus dat zijn de vijf wedstrijden die we willen winnen.”

Wijzigingen in het management
CCC heeft Piotr Wadecki aangewezen als de nieuwe algemeen manager. Hij gaat in die rol nauw samenwerken met ploegbaas Ochowicz. Oud-wielrenner Steve Bauer was VIP-begeleider, maar is vanaf het nieuwe seizoen actief als sportief manager bij de Poolse ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.