Pogacar ligt op schema voor dubbel Giro-Tour: “Het gaat zelfs beter dan verwacht”
foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2024 om 14:57

Pogacar ligt op schema voor dubbel Giro-Tour: “Het gaat zelfs beter dan verwacht”

Met zes ritzeges, twintig roze truien, het bergklassement en de eindzege met een voorsprong van liefst 9 minuten en 56 seconden heeft Tadej Pogacar huis gehouden in de Giro d’Italia. De Sloveen heeft echter geen tijd om te relaxen, want over een maand wacht alweer zijn volgende uitdaging: het winnen van de Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Of zoals ploegmanager Mauro Gianetti het formuleert in gesprek met Cyclingnews en L’Équipe. “We zijn nu halverwege, nu moeten we alleen nog de Tour de France winnen…”, laat hij weten met een glimlach. “Het is een grote uitdaging, dat wisten we vanaf het begin. Maar onze instelling is: als je het niet probeert, kun je het ook niet bereiken. Dit jaar hebben we ons als doel gesteld om de dubbel (Giro en Tour, red.) te realiseren en daar werken we dan ook naartoe.”

“Tot nu toe is alles volgens plan verlopen”, concludeert Gianetti na het winnen van de Ronde van Italië. “En dus gaan we ons vanaf dinsdag concentreren op de Tour de France en het voltooien van de dubbel. Tadej is nu op een leeftijd gekomen dat hij zich kan richten op de dubbel. Het parcours van de Giro was dit jaar niet zo zwaar als in voorgaande edities en dus perfect. Dit is hét jaar om het eens te proberen.”

Loon naar werken
Gianetti zag de voorbije weken een superieure Pogacar aan het werk. Een Pogacar die bovendien niet werd uitgedaagd door zijn rivalen en zo niet iedere dag tot het uiterste hoefde te gaan. “Tot nu toe gaat alles goed. Tadej was echt geweldig in de Giro. Zoals iedereen wel heeft kunnen zien, verkeert hij momenteel in een ongelooflijk goede vorm. Dat komt omdat hij vanaf het begin van het seizoen zo hard en zo serieus heeft gewerkt.”

“We hebben hem deze winter rustig thuis laten werken, maar wel op de juiste manier, specifiek voor het rondewerk”, schetst de man die zelf als renner Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race wist te winnen. “We houden alles in de gaten en tot nu toe verloopt alles volgens plan. Sterker, het gaat zelfs beter dan verwacht. Dat is geweldig om te zien. Nu we de Giro hebben gewonnen, zijn we klaar voor de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.