Pompeiana volgend jaar definitief in Milaan-San Remo
maandag 24 maart 2014 om 16:45

Pompeiana volgend jaar definitief in Milaan-San Remo

san remo

foto: Sirotti

RCS Sport, de organisator van Milaan-San Remo, heeft bevestigd dat volgend jaar de Pompeiana beklommen gaat worden. Dat heeft de technisch wedstrijdleider Mauro Vegni laten weten aan Cyclingnews.

De vijf kilometer lange klim moet voor een vernieuwd karakter van de wedstrijd zorgen. Niet de sprinters, maar de specialisten in de heuvelklassiekers en het rondewerk moeten de erelijst van La Primavera gaan kleuren. Aanvankelijk stond de route-aanpassing al voor dit jaar gepland. Echter maakte een aardverschuiving tijdens afgelopen winter de klim onbegaanbaar voor de wielrenners.

De komst van de Pompeiana was de afgelopen weken het gespreksonderwerp bij uitstek. Met name de sprinters zijn niet blij met de extra klim. Zij zien hun kans op het winnen van een grote klassieker in rook opgaan. “Mensen moeten begrijpen dat de route van Milaan-San Remo altijd mee is gegaan met de ontwikkeling van het wielrennen. De Cipressa en de Poggio zorgen niet meer voor het verschil. We constateren dat de wedstrijd de afgelopen jaren door een handvol dezelfde renners wordt gedomineerd. Wij willen de wedstrijd een beetje opschudden”, legt Vegni uit.

“We maken misschien een fout, maar wil proberen de wedstrijd interessanter te maken”, vervolgt hij. “Ik denk dat daar weinig mis mee is. We willen de lijst met potentiële winnaars uitbreiden. Het klopt dat Marck Cavendish daardoor misschien nooit meer meerijdt. Dat is zonde. Maar het is ook zonde dat Alberto Contador nog nooit is gestart in Milaan-San Remo, net als Chris Froome. We hopen dat zij volgend jaar aan de start verschijnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.