Poolse continentale ploeg biedt Mihkel Räim onderdak
foto: Cor Vos
dinsdag 9 februari 2021 om 18:36

Poolse continentale ploeg biedt Mihkel Räim onderdak

Mihkel Räim heeft na een lange zoektocht een nieuwe ploeg gevonden voor 2021. De Estse sprinter tekent een contract bij de Poolse continentale ploeg Mazowsze Serce Polski, waardoor Räim actief kan blijven in het peloton.

“Ik stel u graag de mensen voor die mijn carrière gered hebben”, begint Räim een bericht op sociale media. “Het gaat om Mazowsze Serce Polski, mijn nieuwe ploeg voor 2021. Ik ben net zo enthousiast als toen ik mijn eerste profcontract tekende. Ik weet dat ik nog zo veel te geven heb en ik kan ook iets leren. Misschien spreek ik aan het eind van het jaar vloeiend Pools.”

Begin januari vertelde Räim, die geen nieuw contract kreeg bij Israel Start-Up Nation, dat hij in gesprek was met enkele continentale teams. “Ik ben niet de persoon die zomaar even stopt. Er zijn veel goede renners op continentaal niveau, alleen denk ik dat ik meer verdien dan dat, in een ProTeam of in de WorldTour. Maar als ik mij via een conti-ploeg terug kan knokken, dan gaat mij dat lukken”, vertelde hij ambitieus.

“Ik wil laten zien dat sommige mensen fout zaten in hun keuze. Zoveel profploegen nemen renners aan die geld meenemen, met een eigen sponsor. Dat is belachelijk moeilijk en verdrietig voor mij”, zei de Est over zijn lange zoektocht naar een plek in het peloton.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.