Poulidor lyrisch over kleinzoon: “Mathieu is een echte winnaar”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 4 april 2019 om 11:14

Poulidor lyrisch over kleinzoon: “Mathieu is een echte winnaar”

Na de indrukwekkende overwinning van Mathieu van der Poel in Dwars door Vlaanderen schallen veel prominenten in de wielerwereld de loftrompet. Ook Raymond Poulidor, grootvader van het Nederlandse multitalent, laat weten zeer trots te zijn.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
In gesprek met Het Laatste Nieuws geeft PouPou aan dat hij genoten heeft van de prestatie van zijn kleinzoon. “Wat is hij goed, hè”, klinkt het uit de mond van de bijna 83-jarige Franse wielerlegende. “In Gent-Wevelgem zat hij wat ingesloten in de spurt, maar nu is het dan toch raak.”

Poulidor verbaast zich erover hoe makkelijk MvdP de overgang van het veld naar de weg verteert: “Mathieu komt uit een zwaar en beladen crossseizoen, rust nauwelijks uit, traint gedreven en doelgericht en is meteen competitief. Van één uur in het rood zonder problemen naar 200 à 260 kilometer volle bak koers op het allerhoogste niveau. Wie durft te beweren dat die combinatie niet haalbaar is? Túúrlijk kan het.”

“Mathieu mag hopen op winst in de Ronde”
Als Poulidor wordt gevraagd Van der Poels voornaamste kwaliteiten te benoemen is hij duidelijk: “Mathieu is een echte winnaar. Hij neemt geen genoegen met een tweede plaats.” Daarnaast roemt hij ook de veelzijdigheid van de 24-jarige: “Hij proeft van alles. En hij is overal goed in. Hij zit nú al met de olympische mountainbikerit van Tokio 2020 in het hoofd.”

Of zijn getalenteerde kleinzoon zondag al de Ronde van Vlaanderen kan winnen durft Poulidor niet te zeggen: “De Ronde is natuurlijk niet zomaar een koers”, zegt hij. “Belgen en Nederlanders bouwen er hun carrière op uit. Maar hij mag zeker hopen. Hij heeft nu toch al in een paar Vlaamse koersen ervaring opgedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.