Powless kijkt uit naar rentree in Eschborn-Frankfurt: “Ik weet nog niet precies waar ik sta”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 1 mei 2024 om 10:04

Powless kijkt uit naar rentree in Eschborn-Frankfurt: “Ik weet nog niet precies waar ik sta”

Traditioneel staat op 1 mei, de Dag van de Arbeid, de eendagswedstrijd Eschborn-Frankfurt op het programma. Voor Neilson Powless is het zijn eerste koers nadat hij in Tirreno-Adriatico moest opgeven wegens knieklachten. “Ik kijk er echt ontzettend naar uit”, laat hij weten via zijn ploeg EF Education-EasyPost.

Voor Neilson Powless was het een voorjaar om snel te vergeten. De 27-jarige Amerikaan begon vol ambitie aan de eerste maanden van 2024, maar een knieblessure gooide roet in het eten. De renner van EF Education-EasyPost moest passen voor de kasseikoersen en raakte ook niet op tijd fit voor de heuvelklassiekers. Powless was vorig jaar nog een van de uitblinkers in het klassieke voorjaar, met topklasseringen in Milaan-San Remo (7e), Dwars door Vlaanderen (3e) en de Ronde van Vlaanderen (5e).

Na goed twee maanden revalideren is Powless weer in staat om een rugnummer op te spelden. Hij zal vandaag meedoen aan de Duitse eendagskoers Eschborn-Frankfurt. “Ik weet nog niet 100% zeker waar ik sta, maar ik kijk er wel ontzettend naar uit om weer te koersen. Om weer deel uit te maken van het peloton en op te trekken met mijn ploeggenoten. Om weer in het ritme van de koers te komen.”

Nieuwe doelen
Door zijn knieblessure viel zijn voorjaar dus voor een groot deel in het water, maar Powless ziet ook nieuwe kansen. “Het geeft me nu wel de mogelijkheid om deel te nemen aan de Amerikaanse kampioenschappen (14-19 mei, red.). Dat was eerst niet echt een optie, maar nu wel. Dat heb ik in het verleden altijd met zoveel plezier gedaan, ook al heeft dit nog niet tot succes geleid. Misschien komt dat er dit jaar wel eindelijk van.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.