Primoz Roglic dag na val: “Heb me al veel beter gevoeld, maar ook al slechter”
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 15:09

Primoz Roglic dag na val: “Heb me al veel beter gevoeld, maar ook al slechter”

Klassementsleider Primoz Roglic kwam woensdag hard ten val in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. Hoe maakt de geletruidrager het een dag later? “Ik heb me al veel beter gevoel, maar ook al slechter”, zei hij voorafgaande aan rit vier voor de camera van de organisatie. “Ik ben blij dat ik hier sta.”

Roglic verloor in rit drie geen tijd, omdat het peloton besloot in te houden nadat de klassementsleider onderuit was gegaan. In de lastige vierde etappe naar Legutio zal er niet meer gewacht worden. De kopman van BORA-hansgrohe hoopt zijn gele trui echter gewoon te verdedigen.

“Het is altijd het doel om de trui te behouden”, klinkt het. “Ik moet elke dag mijn best doen. Gisteren, na de val, deden we het even rustig aan, maar daarna deden de jongens geweldig werk. We kwamen terug. Vandaag is weer een nieuwe dag.”

De vierde rit van de Ronde van het Baskenland gaat van Etxarri Aranatz naar Legutio, over een afstand van 157,5 kilometer. De renners komen gedurende de etappe vier beklimmingen tegen, waarvan de laatste de lastigste is. De top van de helling naar Leintz-Gatzaga (3,1 km aan 8,5%) ligt op een kleine tien kilometer van de streep.

Roglic voor de start met ingepakte arm – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.