Primoz Roglic: “Nog geen keuze gemaakt tussen Giro en Tour”
foto: Sirotti
zondag 16 december 2018 om 10:29

Primoz Roglic: “Nog geen keuze gemaakt tussen Giro en Tour”

Primož Roglič was dit jaar bijzonder succesvol in de Tour de France, maar de Sloveen van Lotto-Jumbo weet nog niet of hij in 2019 zal starten in de Franse ronde. De Giro d’Italia lonkt namelijk. “Ik zal over een maand met de ploeg een keuze maken”, zo laat hij weten in een uitgebreid interview met thuismedium Večer.

Roglič – die dit jaar als vierde eindigde in de Tour – rekent normaliter op zijn sterke tijdrit. De komende editie van de Giro d’Italia kent liefst drie individuele chrono’s, goed voor bijna zestig kilometer tijdrijden. In de 106e editie van de Tour is er daarentegen slechts één individuele tijdrit van 27 kilometer opgenomen.

“De komende Giro belooft heel erg zwaar te worden”, aldus Roglič. “De etappes in de Dolomieten bijvoorbeeld. Daarnaast is bijna elke rit 230 kilometer lang. En het klopt: de individuele tijdritten liggen me goed.” Daar komt nog bij dat de komende editie van La Corsa Rosa dicht tegen de Sloveense grens zal koersen.

“Als ik moet kiezen tussen een ereplaats in de Tour en het winnen van de Giro, dan kies ik voor het laatste. Maar ik kan op dit moment nog niet zeggen welke ronde ik zal betwisten. Laten we nog een maand wachten, als ik met de ploeg mijn programma zal bespreken. Dan zullen we bepalen welke route ik zal volgen.”

“Voel me soms een buitenstaander”
Roglič ging ook nog in op zijn rol binnen Lotto-Jumbo. De 29-jarige ronderenner laat weten zich soms een buitenbeentje te voelen. “Het is zeer Nederlands georiënteerd, waardoor ik me soms een buitenstaander voel. Ik begreep dat het voor de ploeg belangrijker is dat Dylan (Groenewegen) een Tourrit wint, dan dat ik voor een goed klassement rijd.”

“Je moet het gewoon loslaten”, zo is hij van mening. “Je kunt wel van ploeg wisselen, maar je hebt overal wel problemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.