Programma Bernal nog niet rond: “Giro is goede optie voor mij”
foto: Getty Images
zondag 30 december 2018 om 17:37

Programma Bernal nog niet rond: “Giro is goede optie voor mij”

Egan Arley Bernal heeft nog geen duidelijkheid over zijn programma voor 2019. De Colombiaanse klimmer wil zelf graag de Tour de France rijden namens Team Sky, maar met twee kopmannen aan boord voor die rittenkoers denkt hij ook aan de Giro d’Italia. “Ik ga rijden waar de ploeg mij naartoe stuurt”, aldus Bernal.

Na zijn overwinning in de Tour of California en zijn rol als luxeknecht in de voorbije Tour de France wil Bernal graag zelf als kopman een grote ronde aanvatten volgend jaar. “Ik heb al met het team gepraat, maar ik heb nog steeds geen zekerheid”, zegt het toptalent tegen Ciclismo a Fondo. “Ik hou erg veel van de Tour de France. Daar droom ik veel over, maar we gaan daar heen met Chris Froome en Geraint Thomas. Daarom is de Giro d’Italia een goede optie voor mij.”

Bernal begint zijn seizoen in de Tour Colombia 2.1, de ronde van zijn eigen land die hij vorig jaar wist te winnen. Zijn opbouw naar het nieuwe seizoen is net begonnen. “Vijf weken lang heb ik niet gefietst. Momenteel doe ik heel rustig aan en kom ik beetje bij beetje terug. Ik ben gefocust en gemotiveerd, met volle batterijen”, zegt de 21-jarige klimmer.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.