Prudhomme: ”Arrogante beslissing van Sky wat betreft Porte”
zaterdag 8 maart 2014 om 07:51

Prudhomme: ”Arrogante beslissing van Sky wat betreft Porte”

Prudhomme

foto: Sirotti

Christian Prudhomme, directeur van de ASO, is niet te spreken over de actie van Team Sky om Chris Froome in Tirreno-Adriatico te laten vervangen door Richie Porte. De Australiër was één van de blikvangers van Parijs-Nice en tevens titelverdediger. Froome moest forfait geven voor de Italiaanse rittenkoers vanwege een blessure aan zijn rug. ”We vinden het arrogant om de regerend kampioen zo vlak voor de start terug te trekken,” maakt Prudhomme een statement tegenover Peloton Magazine.

”Ons is verteld dat er voor Sky in de Tirreno meer punten te verdienen zijn voor de WorldTour”, gaat de Fransman verder. ”Die wedstrijd zou beter bij Porte zijn kwaliteiten passen gezien de technische kenmerken van het parcours en de individuele tijdrit. Wij blijven echter achter ons routeschema staan, voor het eerst sinds 1955 zonder een tijdrit en ook geen aankomst bovenop een zware col. Dit hebben we gedaan om de race zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat de strijd zowel op het vlakke, als in de meer heuvelachtige etappes beslist kan worden.”

”We wilden afstappen van de stereotypes en we zijn van plan om dit pad te blijven volgen. Ook al zijn het uiteindelijk de renners die zelf beslissen, we blijven ons hard maken voor meer open koersen. Ik ben er van overtuigd dat het een schitterende wedstrijd gaat worden”, besluit Prudhomme. Team Sky had de afgelopen twee edities nochtans de eindwinnaar in haar team. Zoals eerder gezegd schreef Porte vorig jaar de Koers naar de Zon op zijn naam, een jaar eerder viel die eer te beurt aan Sir Bradley Wiggins.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.