Quick-Step Floors contracteert Britse belofte James Knox
foto: Sirotti
woensdag 13 september 2017 om 14:02

Quick-Step Floors contracteert Britse belofte James Knox

Patrick Lefevere gaat bij Quick-Step Floors verder met zijn verjongingskuur. Waar de Belgische formatie de voorbije weken mannen als Marcel Kittel, Daniel Martin en Matteo Trentin zag tekenen bij een andere ploeg, heeft Quick-Step Floors een derde belofte aangetrokken. Na Jhonatan Narvaez en Fabio Jakobsen, maakt ook James Knox zijn profdebuut bij Lefevere.

Hoger plan
De Belgische teammanager wil de Brit helpen met zijn ontwikkeling. “James staat al langere tijd op onze radar. Hij is een beloftevolle klimmer en we hopen zijn talent de komende jaren voorzichtig uit te bouwen. Daarnaast willen we hem helpen om te wennen aan het leven van een profrenner.” Knox zelf is uiteraard ook in zijn nopjes met de overgang. “Quick-Step Floors haalt het maximale uit iedere renner en persoonlijk hoop ik dat ik mijn kwaliteiten als klimmer kan ontwikkelen.”

Beloftevolle klassementsrenner
Knox is in 2017 bezig aan een goed seizoen in het beloftencircuit. Vooral als ronderenner liet hij zich opmerken, met dichte ereplaatsen in de Tour of Croatia (achtste, tussen de profs), Ronde de l’Isard (vijfde), Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc (achtste), Tour Alsace (zesde) en de Tour de l’Avenir (achtste). Ook in Luik-Bastenaken-Luik U23 kwam hij uitstekend voor de dag, waar hij achter Bjorg Lambrecht als tweede eindigde. “Die koers hoop ik ooit bij de profs te winnen”, aldus Knox.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
13 september 2017 14:11
Een topaankoop, één van de beste klimmers bij de beloften. Ook een man, die heel serieus met zijn vak bezig is en over een heel goede mentaliteit beschikt. Dat is wat je noemt nog eens een investering in de toekomst! Dat heeft onze Patrick Lefevre dus (weer) goed gezien!!
Ben ook heel blij dat James niet voor SKY kiest.
13 september 2017 14:20
Vraag is natuurlijk hoeveel progressie er nog te behalen valt als iemand al heel professioneel met zijn vak bezig is.

Wat niet wegneemt dat het mij een ook een mooie aanwinst lijkt.
13 september 2017 14:20
Zeker een talent. Toch wel verrassend dat Sky daar naast grijpt of onvoldoende in geïnteresseerd is.
13 september 2017 14:24
@Bilthoven. Onze Patrick Lefevre? Jouw Patrick Lefevre waarschijnlijk want gezien zijn "verleden" en "uitstraling" is het zeker niet "mijn" Patrick Lefevre. Wel kan ik respect opbrengen voor de wielerprestaties van QSF waarbij ik eerlijkheidshalve moeite heb met de uitzonderlijke/ niet verwachte "prestaties" van een aantal in die ploeg. Ik laat het aan jou over te raden wie ik bedoel.
13 september 2017 14:35
Topaankoop? Jij bent snel tevreden..
13 september 2017 14:46
Nu MvdP nog even zien te overtuigen van het feit dat er in dat cross- en mtb-wereldje verder weinig eer meer te behalen is! ;-)
13 september 2017 14:56
Haha, herinner me hier een lang uitgesponnen discussie over Lefèvre (de onze, de hunne, daar wil ik vanaf zijn...) als al dan niet ontdekker van jonge talenten, denk dat het in eerste instantie over Alaphilippe ging.
Bring it on, beste mensen. Zelf vind ik dit een uiterst interessante evolutie bij QS, los van de figuur Patrick L.
13 september 2017 15:27
@peervaneynthoven. Ik kan je geruststellen. Ik heb niets speciaals met Patrick Lefevre, maar hoe je ook over hem denkt, deze man is natuurlijk wel een vakman , een echte kenner in het wielermetier.
Hij slaagt er nu toch ook maar weer mooi in, deze potentiële topper (je moet natuurlijk altijd nog maar afwachten of iemand zijn belofte waarmaakt) uit de klauwen van Sky te houden....
13 september 2017 15:47
Absoluut bilthoven. Hij is vaak bij de les en heeft overal z'n lijntjes. Echte vakman!
13 september 2017 16:28
En hopelijk contracteert hij dan later ook Jasper Philipsen
13 september 2017 17:01
Ik vrees toch dat we volgend jaar de #waytoride veel minder gaan zien. Ik vrees dat ze geen 25 koersen gaan winnen. Maar ben wel blij met de verjonging.
13 september 2017 17:44
25 zal nog wel lukken denk ik? Viviani 10, Gaviria 10, en dan heb je met types als Gilbert, Alaphilippe, Jungels, Terpstra, Stybar, Vakoc etc. nog wel genoeg kwaliteit in dienst om nog wat zeges te pakken. Ik reken toch nog op 35-40 zeges voor dit team volgend jaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.