Quinten Hermans: “Van der Poel ondersteunen in de Tour biedt ook kansen”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 18:45

Quinten Hermans: “Van der Poel ondersteunen in de Tour biedt ook kansen”

Interview Quinten Hermans maakt zich op voor zijn eerste Tour de France. De 27-jarige renner van Alpecin-Deceuninck miste vorig jaar de Ronde van Frankrijk nog door een dispuut met zijn toenmalige ploeg, maar dat ligt nu helemaal achter de rug. “Voor mij is het belangrijk dat ik Mathieu van der Poel kan ondersteunen”, vertelde Hermans aan WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Ziekte gooide dit voorjaar wat roet in het eten voor Hermans. De renner uit de provincie Antwerpen legt een elfde plek in de Brabantse Pijl voor als voornaamste resultaat. Nadien werd Hermans wel nog derde in de Antwerp Port Epic, een opsteker. Ook de Ronde van Zwitserland ging goed. “Ook mijn hoogtestage is goed verlopen. Ik verkeer in de best mogelijke vorm.”

In het openingsweekend van de Tour de France zal Hermans meteen scherp moeten zijn. De eerste dagen in het Baskenland is namelijk spek voor de bek van de puncheurs en klimmers. “Ik kijk er echt naar uit. Ik heb die eerste ritten bekeken en ik heb er ook al een paar keer gekoerst. Ik weet dus ongeveer wel hoe het er zal uitzien. Het zijn geen gemakkelijke ritten, het gaat een groot gevecht worden voor de gele trui.”

Hermans: “In een ontsnapping kijken renners rapper naar Mathieu”
“Het ligt me zeker, die eerste ritten, maar voor mij gaat het belangrijk zijn dat ik Van der Poel kan ondersteunen. Dat zal ik kunnen doen door mee over die klimmetjes te gaan. Het is aan ons om met een aantal mannen over die hellingen te geraken en hem zo bij te staan”, aldus Hermans. Voor eigen kans gaan zit er met andere woorden niet meteen in die eerste dagen.

Hermans werd al eens vijfde in een etappe in de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Toch ziet Hermans ook opportuniteiten doordat hij samen met de wereldkampioen veldrijden in actie komt. “Ik denk dat als je in de ploeg rijdt met Mathieu, dat ook eigen kansen biedt. Als we bijvoorbeeld samen in de ontsnapping zitten, gaan de andere renners waarschijnlijk rapper naar Mathieu kijken. Op die manier kan ik dan weer anticiperen. Het heeft zijn voor- en nadelen.”

21 kansen
“We gaan echt als een ploeg naar daar”, ging de voormalige nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik verder. “Wie er ook wint, is goed. De Ronde van Frankrijk is de grootste koers in de wereld. We krijgen 21 kansen en we gaan ze allemaal zo goed mogelijk benutten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.