Reacties veldritwereld op verplaatsing WK
vrijdag 1 februari 2013 om 18:48

Reacties veldritwereld op verplaatsing WK

veldrijden, algemeen

foto: Marcel Koch

Vandaag kwam de verrassende mededeling dat het WK veldrijden in Louisville voor zowel de mannen als vrouwen verplaatst zal worden van zondag naar zaterdag in verband met overstromingsgevaar. Intussen hebben verschillende kopstukken al gereageerd op het nieuws. WielerFlits geeft hieronder de belangrijkste reacties weer.

Niels Albert haalt hard uit naar de organisatie van dit WK. Tegenover Sporza geeft Albert aan dat er al langer een risico op een overstroming was. ”De organisatie had rekening kunnen moeten met het feit dat de rivier kan overstromen. Dit probleem had makkelijk voorkomen kunnen worden als men het parcours aan de andere kant van de straat had gelegd. Dit is amateurisme ten top, dit kan niet op het hoogste niveau.”

Sven Nys reageert in tegenstelling tot Albert een stuk rustiger op het nieuws. ”Nu heb ik in ieder geval een dag minder om zenuwachtig te worden. Het enige nadeel is dat ik nu een dag minder heb om te herstellen na mijn zware training op donderdag.”

Niels Albert is echter niet de enige die kritiek uit op de organisatie. Bart Wellens laat ook een kritische noot vallen. ”Dit is eigenlijk een klein beetje een schande. Er was al langer bekend dat er overstromingsgevaar is. De organisatie laat toch te wensen over. Dit had men op voorhand kunnen weten. Het is ook lastig voor de sporter. Je focus ligt op zondag en plots is het een dag eerder. Dat wordt voor iedereen improviseren.”

Het Sunweb-Napoleon Games duo Kevin Pauwels en Klaas Vantornout leggen zich zonder veel gemor neer bij de beslissing. Pauwels geeft aan het niet te deren. ”Het maakt voor mij niet veel uit. We moeten er maar het beste van maken”. Vantornout is van mening dat één dag verschil niet bepalend zal zijn. ”Of het nu zaterdag of zondag is, ik ben klaar voor het WK.”

Ook Nederlands hoop Lars van der Haar geeft zijn mening, op Twitter. ”Wat een verrassende mededeling! Ik ben echter klaar voor het WK. De omstandigheden zijn in elk geval goed.” Arnaud Grand is op hetzelfde medium minder positief: ”Wat een stomme beslissing van de UCI. Mijn vader en broer komen alleen op zondag naar Amerika.” De BMC-coureur noemt het een schandaal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.