Richie Porte heroverweegt deelname aan Giro 2014
vrijdag 28 maart 2014 om 15:10

Richie Porte heroverweegt deelname aan Giro 2014

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte twijfelt of hij dit jaar deel zal nemen aan de Giro d’Italia. De Australiër van Team Sky heeft de Italiaanse rittenkoers als zijn hoofddoel bestempeld, maar na een tegenvallende start van zijn seizoen overweegt Porte om zijn plannen te wijzigen.

Porte moest in Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië vanwege buikgriep vroegtijdig opgeven, waardoor hij acht belangrijke koersdagen moest missen. “Het heeft mijn voorbereiding op de Giro aangetast”, bekent Porte aan de Australische krant The Age. “Ik ben niet zeker. Ik zal een beslissing moeten nemen samen met Dave Brailsford en Tim Kerrison (manager en trainer bij Sky, red.)”

De Australiër kende dit seizoen al de nodige tegenslag. “In Tirreno-Adriatico stond ik kort in het klassement na de eerste bergrit”, kijkt hij terug. “Op een gegeven moment maakten we plannen hoe we de volgende rit zouden winnen, maar werd ik de volgende ochtend om vier uur wakker met buikgriep. Het is een beetje wreed.”

Hij heeft spijt dat hij gestart is in de Ronde van Catalonië. “Nu ik erop terugkijk had ik daar niet moeten starten. Het is teleurstellend om een belangrijk deel van mijn programma te missen, maar het is buiten mijn controle.” Hij geeft de moed echter niet op. “Het seizoen is nog lang. Ik ga nu proberen thuis te herstellen om mijn seizoen terug op de rails te krijgen.” Vooralsnog is de Ronde van Trentino (22-25 april) de enige voorbereidingskoers voor Porte in aanloop naar de Giro.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.