Rick Zabel kiest definitief voor BMC Racing Team
maandag 3 juni 2013 om 10:33

Rick Zabel kiest definitief voor BMC Racing Team

BMC

foto: Sirotti

Rabobank Development Team-renner Rick Zabel maakt zijn debuut op het hoogste niveau bij BMC Racing Team. Dat vertelde teammanager Jim Ochowich maandag op het digitale thuis van de Amerikaanse ploeg. Zabel was tot en met afgelopen zondag Duits kampioen onder 23 en won dit seizoen de belofteneditie van de Ronde van Vlaanderen. Ochowich trad niet naar buiten over de details van zijn contract.

De 19-jarige zoon van Erik Zabel is in de nopjes met zijn nieuwe contract. ”Ik denk dat BMC één van de meest professionele teams in de WorldTour is. Met Cadel Evans, Philippe Gilbert, Thor Hushovd en Tejay van Garderen hebben ze veel grote sterren. Om zulk soort teamgenoten om je heen te hebben, is voor een jonge jongen zoals ik erg cool omdat ik veel van ze kan leren. Voor mij is dit echt een droom. Ik wil elk jaar beter worden en mijn kwaliteiten verbeteren. Ik word in december pas twintig, dus ik ben nog steeds erg jong. Ik wil graag leren en mijn werk voor het team doen waar dat kan”, aldus de Duitser.

Ook Ochowich toonde zich content: ”Wij zijn altijd op zoek naar toekomstige talenten zoals Rick. Hij en zijn familie hebben een grote passie voor de sport en het zal een deugd zijn om met hem te werken tijdens zijn vroege jaren van zijn carrière.” Daarnaast had ploegleider Allan Peiper ook nog een woordje over voor zijn toekomstige pupil. ”Rick heeft een lange lijst met resultaten bij elkaar gefietst de afgelopen jaren. Hij heeft op zeker veel geleerd van zijn vader en in vele opzichten zijn ze van hetzelfde type coureur. Rick is een sprinter die op elk terrein zijn mannetje staat”, aldus Peiper.

Zabel is het derde jonge talent dat vanuit het Rabobank Development Team de overstap maakt naar de WorldTour-profs. Eerder tekende Daan Olivier een contract bij Argos-Shimano, terwijl Dylan van Baarle volgend seizoen de kleuren van Garmin-Sharp verdedigt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.