‘Riis mogelijk in zee met Bahreinse prins’
foto: Sirotti
maandag 22 februari 2016 om 17:15

‘Riis mogelijk in zee met Bahreinse prins’

Aankomende donderdag belegt Bjarne Riis een persconferentie in Kopenhagen, samen met  Saxo Bank-directeur Lars Seier Christensen. Men verwacht daar de aankondiging van hun nieuwe team. Mogelijk is dat in samenwerking met de Bahreinse prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa. Duidelijk is in ieder geval dat er geen sprake is van het terugkopen van de licentie van hun oude team Tinkoff.

Rumoer
Volgens Cyclingnews en VeloNews is er een professioneel team op komst waarin de koninklijke familie van Bahrein een rol speelt. Prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa postte de voorbije week een afbeelding op Instagram waarin hij aangaf dat ‘Bahrein Cycling Team er snel aankomt’. Deense media wisten dan weer te achterhalen dat Riis de afgelopen maand naar Bahrein is gereisd, wat voedzame ingrediënten zijn voor de geruchtenmolen. Of de samenwerking een feit of eenfabel is, is na de persconferentie van donderdag bekend.

Nibali in beeld
Cyclingnews wist ook te achterhalen wie volgens de prins kopman moet zijn bij zijn ploeg. Vincenzo Nibali kan rekenen op een aanbod. Ondanks de concurrentie van Nibali’s huidige ploeg Astana en geïnteresseerde partijen als Trek-Segafredo en Lampre-Merida, sterkt de komst van oliedollars de onderhandelingspositie van de Italiaan aan. “We zijn bereid om met iedereen te praten die serieuze plannen heeft voor een groot team in 2017. We zullen de opties bestuderen, zodat Vincenzo een weloverwogen keuze kan maken. Maar de komst van een ieder nieuw team binnen het wielrennen is altijd goed nieuws”, vertelt Nibali’s manager Alex Carera.

Update: Geen sprake van terugkopen Tinkoff
Hoewel nog niet duidelijk is wat er donderdag precies onthuld gaat worden, valt uit te sluiten dat Riis samen met Christensen de licentie van zijn oude ploeg Tinkoff heeft gekocht. “Nee dat hebben we niet gedaan, hoewel het duidelijk is dat mijn vriend en voormalig zakenpartner Oleg Tinkov zich volgend seizoen uit de sport terug zal trekken”, schrijft Christensen in een blog op de website van Seier Capital.

“Het is een breed project met de bedoeling om een stevigere financiële basis te creëren dan gebruikelijk is bij een wielerploeg”, schrijft de 53-jarige Deen. “Er zijn meerdere partijen bij betrokken, maar die kunnen we nog niet onthullen. De belangstelling was groot en daar zijn we dankbaar voor.” Saxo Bank is niet direct betrokken bij de plannen. “Het is belangrijk om te onderstrepen dat de aankondiging gaat over Bjarne en mij en niet over de bank.”

Its real!!! I would like to officially announce the birth of Bahrain cycling team. Our main effort is to introduce the cycling sport, encourage and support young athletes, to maintain a healthy life style in our region, and to compete with the best teams in the world. احب اعلن عن انشاء فريق البحرين للدراجات الهوائيه. مهمتنا الرئيسيه هي نشر الوعي و تعريف منطقتنا عن هذه الرياضه و تهيئة و دعم الابطال الصغار للمستقبل و نشر الثقافه لسلك نمط الحياه الصحيه و ايضاً منافسة اكبر الفرق العالميه لرفع اسم مملكة البحرين عالياً.

Een foto die is geplaatst door nasser13hamad (@nasser13hamad) op

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2016 09:12
Wat hij zegt onder zijn twitter bericht is in ieder geval wel hoe ik graag zie dat ze een nieuw team profileren :)
22 februari 2016 09:14
Een " sieraad" voor het wielrennen die Riis......
22 februari 2016 09:32
Met deze Mister is de ploeg alvast voor 60% uit de grond gestampt. Succes.
22 februari 2016 09:49
Ach ja Russische roebels of Bahreinse dinar. Maakt het veel uit? ;)
22 februari 2016 09:51
Kan de hele boedel van Tinkoff over naar Bahrein, minus Contador, aangevuld met Nibali en vrienden...
22 februari 2016 10:00
Hopelijk wordt dit een soort Dimension Data van het Midden-Oosten ipv het PSG van het wielrennen. Ik vrees alleen voor het tweede...
22 februari 2016 10:08
Weet nou niet of we hier zo extreem blij mee moeten zijn. Maar goed, de tijd zal het uitwijzen.
22 februari 2016 10:17
De president van het Bahreinse Olympisch Comité. Zelf erg sportief, kijk maar. En ook voorzitter van diverse goede doelen. Op het eerste gezicht heb ik niet heel veel problemen met deze man, al is het Bahreinse koningshuis wel eens slecht in het nieuws geweest en weet ik daar weinig van. De revolutie in 2011 is daar in elk geval mislukt, maar dat zou ook kunnen zijn omdat de meerderheid tevreden is (en dan is het prima dat een revolutie mislukt), daarvoor weet ik gewoon te weinig van het land.

Bahrein is een bondgenoot van de VS en de EU, maar dat zegt weinig.
22 februari 2016 10:26
Tja. Profwielrennen is nu volledig een speeltje van miljonairs, sjeiks, oligarchen, etc aan het worden. Gazprom, Astana, Bahrein, ...
22 februari 2016 10:27
Laat de beste sjeik meer vluchtelingen opnemen in zijn extravagante wereld.
22 februari 2016 10:31
@ikbenprocycling: heb jij enig idee of deze man daar invloed op heeft. Hij is maar de zoon van een tweede vrouw, dan sta je niet zo hoog in de hiërarchie.
22 februari 2016 10:45
De geschiedenis leert dat er een hoop gesodemieter heibel kan komen, van zo'n zoon van een tweede vrouw...

Edit: let op je woorden.
22 februari 2016 10:49
Het fijne weet ik er niet van maar dit is die gozer die na diezelfde revolutie aangeklaagd is voor foltering van gevangen. Die weet er met Riis vast een shady, gezellig ploegje van te maken.
22 februari 2016 11:29
Zucht. Hoe rekent het wielrennen af met haar schimmige verleden: we maken Riis weer ploegleider! En voor Nibali is het dan een klein stapje van Astana naar Bahrein Olieboys.

Ik heb nu al zin in de survival voorafgaand aan het seizoen. In de woestijn droppen, zonder water, eens kijken wat dat oplevert .
22 februari 2016 12:08
Zo wordt het nog drummen voor 3WT-plaatsen...Riis,Contador/Alonso,De Jongh,Stolting/Roth/Verva,Funvic... veel ambities dat wel.
22 februari 2016 12:58
Dit is nooit een goed idee. Dit levert uiteindelijk (wellicht niet eens direct) geen winst voor de fans op.
22 februari 2016 13:36
Oliedollars; oftewel uitbuiting, mensenrechtenschendingen en slavernij. Zeg daar maar eens nee tegen.
22 februari 2016 14:21
Ik verheug mij op de eerste renner uit Bahrein bij Paris-Roubaix!
22 februari 2016 17:43
@Zoetepap
Hoe staat het trouwens met het project van Alonso, is daar nog nieuws over?
22 februari 2016 18:23
Zo , na het voetbal , autosport nu het wielrennen in handen van die zandbak landen dan wel die "in mijn ogen" idioot van Vladimir Poetin. Wat moeten die sjeiks of Russchie oliemagnaten met onze sporten ? Met een beetje pech is straks iemand uit een land waar het gras nog moet worden uitgevonden voorzitter van de FIFA . En toch roepen er hier dat is goed voor de sport.
22 februari 2016 19:17
Bahrein: altijd gezellig:
http://nos.nl/artikel/613452-doodstraf-voor-demonstrant-bahrein.html
http://nos.nl/artikel/611610-massale-betoging-in-bahrein.html
http://nos.nl/video/2078623-woede-in-bahrein-om-executies.html
22 februari 2016 21:42
Wat een figuur die Christensen, nadat Saxobank eerder publiekelijk werd afgeserveerd door Tinkov: "(...) hoewel het duidelijk is dat mijn vriend en voormalig zakenpartner Oleg Tinkov (...)". Ja ja, het staat er echt. Braak.. :6
23 februari 2016 10:09
@leukefans; Geen nieuws van Alberto maar er is altijd een heel kleine minieme kans bij Contador op een positieve ontwikkeling. Zou me niet verwonderen als Riis een kern rond Sagan meepakt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.