Rodriguez: ‘Eindzege binnen mijn mogelijkheden’
donderdag 10 mei 2012 om 14:48

Rodriguez: ‘Eindzege binnen mijn mogelijkheden’

foto: Sirotti

Joaquin Rodriguez bleek gisteren de grote winnaar van de ploegentijdrit te zijn. Zijn ploeg Katusha werd verrassend tweede, waardoor de Spanjaard nu tiende in het klassement staat met slechts een halve minuut achter stand op Ramundas Navardauskas. ”Alles is nu mogelijk”, aldus de renner die aankomende zondag 33 wordt tegenover De Telegraaf.

Nu dat Purito de meeste tijdritkilometers achter zich heeft gelaten en als grote winnaar uit de bus is gekomen, voorziet de Spanjaard een mooie Giro. In die zelfde ronde werd hij vorig jaar al vijfde. Allicht dat het aankomend weekend al zijn slag kan slaan, met twee lastige aankomsten op zaterdag en zondag. Het enige lastige object wat Rodriguez nog wacht, is de tijdrit van 30,1 kilometer op de slotdag.

Zoals gezegd, de Spanjaard deed gisteren uitstekende zaken, door op al zijn grootste concurrenten tijd te pakken. ”Dit is boven al mijn verwachtingen. Het geeft me enorme moraal voor de rest van deze Giro. Alles is mogelijk. Het podium, maar ook de eindoverwinning”, aldus de renner van Katusha.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.