Ronde van Spanje start in 2015 in Emmen
maandag 29 augustus 2011 om 10:17

Ronde van Spanje start in 2015 in Emmen

De Ronde van Spanje 2015 zal van start gaan in Emmen. Eerder werd al bekend dat de Vuelta binnen vier jaar terug zou keren naar de provincie Drenthe, waar hij ook in 2009 was van start gegaan. Aan De Telegraaf zegt initiatiefnemer Jos Vaessen nu dat alles in kannen en kruiken is. Op de openingsdag zal een ploegentijdrit verreden worden.

“Met de organisatie van de Ronde van Spanje zijn we er uit. We gaan geen kopie maken van 2009, maar daarmee is niet uitgesloten dat het circuit in Assen helemaal geen deel uitmaakt van het parcours. De drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe zullen gebruikt worden. De laatste provincie zal in ieder geval weer centraal staan.”

Na de ploegentijdrit blijft de Vuelta-karavaan vervolgens nog drie dagen in Nederland. “Er zullen na de ouverture nog drie ritten in Nederland plaatsvinden. Vanuit Groningen zal daarna naar Spanje gevlogen worden. Nu we met de Spaanse organisatie eruit zijn, gaan we in Nederland vol aan de slag om het rond te krijgen.”

Lees ook:
Ronde van Spanje start in 2015 wederom in Drenthe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.