Rui Costa richt zich op WK in Ponferrada
donderdag 24 juli 2014 om 13:14

Rui Costa richt zich op WK in Ponferrada

Rui Costa

foto: Sirotti

Rui Costa is ondanks zijn vroegtijdige vertrek uit de Tour de France van plan zijn wereldtitel te verdedigen. Dat vertelt ploegleider Brent Copeland van de regerend wereldkampioen aan Cycling Weekly.

De renner van Lampre-Merida verliet maandag de Tour vanwege pijn in zijn borst. Het bleek het begin van een longontsteking. “Hij heeft een week gestreden, maar je kon zien dat hij zichzelf niet was,” aldus Copeland. “We hopen dat hij snel genoeg terug kan keren. De dokter denkt dat het kan. Wanneer hij doorgereden was in de Tour, dan was er het risico dat het erger zou worden. Ik denk dat hij hier snel van kan herstellen en richting het WK toe kan gaan werken.”

Costa rijdt de GP Plouay op 31 augustus, waarna hij in Canada aan de start zal staan in Québec en Montréal. In een handvol eendagswedstrijden zal hij zich vervolgens klaarstomen op de mondiale titelstrijd, dat op 28 september in het Spaanse Ponferrada gehouden zal worden. “Het plan was om na de Ronde van Frankrijk en de Eneco Tour een rustperiode in te lassen, dus dat is prima. Ik denk dat hij snel kan herstellen en een goed einde van het seizoen kan rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.