Sebastian Langeveld twee jaar langer bij Cannondale-Garmin
Foto: Marcel Koch
woensdag 8 juli 2015 om 09:36

Sebastian Langeveld twee jaar langer bij Cannondale-Garmin

Sebastian Langeveld rijdt ook de komende twee jaar voor Cannondale-Garmin. De 30-jarige renner bereikte voor de start van de Tour de France een akkoord met de ploeg van manager Jonathan Vaughters, laat hij weten aan het AD.

“Direct na de klassiekers gaf Vaughters al aan dat hij me graag wilde behouden”, vertelt de Nederlands kampioen van vorig jaar. “Daar sprak heel veel waardering uit, zo vanzelfsprekend is het niet om renners contracten aan te bieden als ze geblesseerd zijn. Ik heb mijn woord toen al gegeven en pas geleden officieel getekend.”

Langeveld, die eerder koerste voor onder meer Rabobank en Orica-GreenEDGE, houdt binnen de ploeg dezelfde rol. “Ik mag mijn eigen gang gaan in de klassiekers en in de andere koersen ben ik wegkapitein.”

Bij Cannondale-Garmin houdt Langeveld zo goed als zeker het gezelschap van Dylan van Baarle. Een contractverlenging voor de 23-jarige Nederlander lijkt slechts een kwestie van tijd.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 juli 2015 09:39
Goed nieuws voor Langeveld. Dit betekent dat hij goed binnen de groep ligt en als wegkapitein een belangrijke rol vervuld want de verlenging is duidelijk niet gebaseerd op zijn presteren in dit voorjaar.
8 juli 2015 09:39
Geen verrassing na de veren die Vaughters hem van de week in het achterwerk stak.
Heb wel het idee dat Langeveld zijn carriere inmiddels van ambities naar mooie positie als teamcaptain is verschoven.
Gisteren, op zijn terrein, was hij ook niet te bekennen.
8 juli 2015 09:44
Het is even zoeken naar Langeveld in het peloton nu hij niet meer in de driekleur rijdt maar ik heb hem ook weinig in beeld zien rijden. Gister heb ik hem gemist inderdaad.
8 juli 2015 09:47
Langeveld had gister de taak om bij daniel martin te blijven.
8 juli 2015 09:58
Langeveld zou nu moeten oogsten. Net 30 geworden en zou nu op zijn sterkst moeten zijn, maar vrijwel onzichtbaar. Blijkbaar ziet die Vaughters iets in Langeveld, maar uitslagen zijn het niet. En dan krijg je de titel 'wegkapitein' opgespeld alsof dat iets speciaals is. Eigenlijk is dat een woord dat iemand niet goed genoeg meer is om met de knikkers mee te doen, maar nog wel wat bidons kan halen. Raar dan voor een begin 30 dertiger om die titel al te krijgen.

@Robert, top job heeft die dan gedaan. D. Martin kwam binnen op ruim 5 minuten
8 juli 2015 10:05
Misschien kijken en dan oordelen. Er lagen er 2 van Cannondale op de grond, vlak voor het goed begon. Ze moesten toen de laatste 50/60 km achtervolgen..
8 juli 2015 10:11
@John Bidon: Martin was betrokken bij de eerste val van die astana renner en 2 garmin renners. Dat was nog voor de eerste kasseistrook, waar kwiatkowski het gas vol open trok. Hierdoor kon langeveld weinig meer doen voor Martin.
8 juli 2015 10:17
Ik vraag me alleen af of hij zijn prestaties zal kunnen handhaven met een bos veren in zijn achterwerk.
8 juli 2015 10:18
In het voorjaar staat Langeveld altijd wel garant voor ereplaatsen. Na het voorseizoen vaak 'wegkapitein'. Lijkt me toch vrij jong voor een 30-jarige renner. Maar als hij uitblinkt in zijn rol dan moeten ze hartstikke blij met hem zijn, want Langeveld blijft een onderschatte renner.
8 juli 2015 10:21
Goh, 30 alweer. Ik had toch iets meer verwacht van de carrière van Langeveld. Het is ook zo'n renner die na het vertrek bij Raboblanco-Belkinlotto een slagje minder is gaan presteren. Net als bijvoorbeeld Boom.
8 juli 2015 10:22
Aan de reacties te zien denkt men dat elke Nederlandse renner kopman moet zijn en voor overwinningen kan gaan. Langeveld vervult zijn rol prima voor Cannondale-Garmin in het voorseizoen. Als wegkapitein dient hij netjes het team waardoor hij betaald wordt.
8 juli 2015 10:24
@Slingerberg, volgens mij was en is Langeveld wel degelijk kopman in het voorseizoen. Dat staat toch in het artikel?
8 juli 2015 10:34
Uiteraard, ik doel erop dat men meent dat renners het hele seizoen 'top' zijn.
8 juli 2015 21:46
Overschatte renner. Jammer dat die plaats niet gebruikt wordt voor iemand anders (jong talent?)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.