Selectie Sunweb Development compleet
Contractverlenging voor Florian Stork - foto: Marcel Koch
woensdag 31 oktober 2018 om 15:30

Selectie Sunweb Development compleet

Sunweb Development heeft de selectie voor 2019 rond na de komst van de Nederlanders Tim Naberman en Nils Sinschek en de contractverlenging van de Duitser Florian Stork.

De ontwikkelingsploeg kwam Naberman (19) op het spoor tijdens de talentendagen in Duitsland en ziet in hem een sterke renner voor lastig terrein en een goede allrounder. “Ik kijk ernaar uit de andere mensen in de ploeg te leren kennen en stappen te maken als renner in zo’n omgeving.”

Sinschek (20) heeft al enkele aansprekende resultaten achter zijn naam staan. Zo eindigde hij op de vijfde plaats tijdens de NK-wegwedstrijd voor beloften en was hij tweede in de openingsrit van de Carpathian Couriers Race. Daarmee toonde hij al aan dat hij een solide basis heeft, meldt de ploeg. “Sinschek: “Ik ben supertrots dat ik me bij Sunweb Development mag voegen komend jaar en ik denk dat dit een grote rol gaat spelen in mijn ontwikkeling als renner.”

Voor Stork (21) wordt dit zijn derde seizoen bij de ploeg. Hij is bereid zich weg te cijferen in het ploegbelang, maar dit jaar zette hij ook zelf enkele aansprekende resultaten neer. Zo was hij vijfde in de Tour Alsace en eveneens vijfde tijdens het Duits kampioenschap tijdrijden voor beloften. “De afgelopen twee jaar zette ik enkele goede stappen in mijn ontwikkeling en om op deze weg te blijven doorgaan, denk ik dat Sunweb Development daarvoor de beste plek voor mij is.”

Selectie Sunweb Development 2019
flag-nl Nils Eekhoff
flag-at Felix Gall
flag-de Leon Heinschke
flag-ca Ben Katerberg
flag-nl Edo Maas
flag-de Niklas Märkl
flag-de Marius Mayrhofer
flag-nl Jarno Mobach
flag-nl Tim Naberman
flag-de Martin Salmon
flag-nl Nils Sinschek
flag-de Florian Stork
flag-be Xandres Vervloesem
flag-dk Ludvig Anton Wacker

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.