De Vlaeminck op de hak genomen, Vanoverberghe, Vantornout, Domont
foto: Photopress.be
maandag 19 november 2018 om 16:30

De Vlaeminck op de hak genomen, Vanoverberghe, Vantornout, Domont

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Roger De Vlaeminck, de belofte Jens Vanoverberghe en de het strandracedebuut van Klaas Vantornout.

Gokbedrijf Bingoal lacht met Roger De Vlaeminck

De kritiek van oud-wielrenner en -veldrijder Roger De Vlaeminck heeft voor veel opschudding gezorgd. Het Belgische gokbedrijf Bingoal, tevens co-sponsor van de Marlux-Bingoal-ploeg, heeft daar op ingehaakt op social media. “Misschien een kandidaat voor het komende WK? Wij hebben onze noteringen klaar!”, valt te lezen op Twitter. Het bedrijf heeft gekscherend quoteringen uitgerekend voor als De Vlaeminck het aanstaande WK veldrijden zou winnen. Gebeurt dat, dan krijg je voor elke ingezette euro 50 euro terug. Wint De Vlaeminck met een ronde voorsprong, dan is de quotering nog hoger.


Vanoverberghe trekt deur dicht bij Sunweb

De Belgische belofte Jens Vanoverberghe (19) verlaat Sunweb Development en gaat in 2019 aan de slag bij EFC-LR Vulsteke, een van de beste Belgische U23-teams. Dat vertelt hij aan Wielerverhaal. De West-Vlaming voelde zich naar eigen zeggen nooit echt goed bij de te strikte aanpak van Sunweb. Vanoverberghe won eind september als eerstejaarsbelofte de professionele kermiskoers in Tienen.


Vantornout debuteert met tiende plek op het strand

Klaas Vantornout is als tiende geëindigd in zijn eerste strandrace. De Belgische ex-veldritprof moest zich in de Open VTT Cote d’opale & Dunes de Flandre beperken tot volgen. Vantornout stopte begin 2018 als veldrijder bij Marlux-Bingoal. In het zand komt hij uit voor de ploeg Laeremans Ednine.


Blijvende gehoorschade Axel Domont na val in Tour

Axel Domont heeft blijvende gehoorschade overgehouden aan zijn valpartij in de Tour de France. Er werd gevreesd voor een schedelbreuk, maar dat was gelukkig niet het geval. Domont haalde de finish van de vierde etappe niet en heeft enkele maanden later nog steeds last. “Ik heb nog steeds tinnitus, permanent gezoem in mijn rechteroor”, zegt hij tegen L’Équipe. Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Domont verkeert nog in onzekerheid. “Na de val ging ik niet rechtop staan. Ik brak mijn mond en had bijna twee maanden lang gehoorverlies. Er is mij verteld dat de gonzen vervagen, of misschien niet.”

Bij de val brak Domont ook nog zijn sleutelbeen, voor de zesde keer in zijn loopbaan alweer. Hij moest wel een week wachten op de operatie. “Artsen wilden mij niet onder narcose brengen, tot het hematoom achter het trommelvlies was verdwenen”, legt de Fransman van AG2R La Mondiale uit. Dat had mogelijk kunnen leiden tot evenwichtsstoornissen. In het najaar was Domont nog wel veel actief in de Italiaanse klassiekers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.