‘Sluitingsprijs Putte-Kapellen blijft toch bestaan’
foto: Léon van Bon
maandag 20 februari 2017 om 08:40

‘Sluitingsprijs Putte-Kapellen blijft toch bestaan’

Goed nieuws voor liefhebbers van Vlaamse koersen. De sluitingsprijs van Putte-Kapellen blijft bestaan. Vorige maand maakte de organisatie van de wedstrijd bekend te moeten stoppen vanwege een gebrek aan verjonging in het organisatiecomité. Volgens Het Nieuwsblad wordt deze week bekend wie de koers dit najaar gaat organiseren.

De Sluitingsprijs Putte-Kapellen is al sinds jaar en dag de laatste koers van het Belgische wegseizoen. De eerste editie van de wedstrijd op de Belgisch-Nederlandse landsgrens vond al plaats in 1929. “Door gebrek aan jong bloed en gezondheidsproblemen bij sommige leden, hebben we unaniem besloten om de handdoek in de ring te gooien”, zei secretaris Eddy Carpentier vorig jaar in de Vlaamse krant.

Inmiddels zou opvolging verzekerd zijn. Aanstaande woensdag zal meer duidelijk worden over wie van de vijf gegadigden de organisatie voor haar rekening neemt.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
20 februari 2017 08:45
Kijk, goed nieuws!

Ik wil niet alle macht bij de grote organisatoren neerleggen, maar zouden de organisaties als Flandrien Classics, ASO, RCS en dergelijke ook niet interesse hebben om zulke (kleinere) wedstrijden over te nemen? Je ziet toch dat erg veel kleinere wedstrijden moeite hebben om overeind te blijven.
20 februari 2017 08:54
Golazo mss?
20 februari 2017 08:55
Inderdaad goed nieuws Secondant, ware het niet dat wasrschijnlijk Golazo de boel gaat overnemen, ook stilaan een grote speler onder de organisatoren....maar goed, de Sluitingsprijs is gered, dat is het voornasmste...
20 februari 2017 13:42
@Secondant
In principe hebben de grote succesvolle organisatoren ook kleine koersen nodig om te zorgen dat er aanwas van talent blijft komen: hun winst zal dus deels geinvesteerd moeten worden in junioren koersen en koersen onder het niveau van de televisie-wedstrijden.
20 februari 2017 21:56
Deze wedstrijd doet haar naam dan toch geen eer aan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.