Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet dinsdag punt achter Belgisch wegseizoen
Foto: Cor Vos
maandag 16 oktober 2023 om 15:48

Sluitingsprijs Putte-Kapellen zet dinsdag punt achter Belgisch wegseizoen

Renners die écht nog gemotiveerd zijn om zich te tonen, kunnen morgen terecht in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Die staat sinds 2018 niet meer op de UCI-kalender, maar ook als nationale wedstrijd behoudt de seizoensafsluiter een enorme staat van dienst.

De geschiedenis van de Sluitingsprijs gaat immers al terug tot 1929, toen Alexander Maes de eerste editie won. Eddy Merckx, Herman Van Springel, Adrie van der Poel (die met drie zeges zelfs recordhouder is), Tom Steels en Nick Nuyens zouden dit voorbeeld later volgen. Snelle man Arne Marit won de editie van vorig jaar.

Uitkijken naar Flanders-Baloise
Morgen zullen organisator Ben Simons en zijn team het met wat minder grote namen moeten doen. ProTeam Flanders-Baloise brengt een stevige selectie op de been. De continentale formaties van Tarteletto Isorex (met Andreas Goeman) en VolkerWessels (met Coen Vermeltfoort en Thimo Willems) sturen ook gevaarlijke namen naar de start in Putte.

Verder is het uitkijken naar het TDT-Unibet-duo Abram Stockman-Yentl Vandevelde, Bingoal WB-renner Luca Van Boven en ten slotte ook heel wat Belgische clubteams, waarbij we ex-profrenners Jérôme Baugnies, Alfdan De Decker en Piotr Havik herkennen.

Live op televisie
Om 12 uur wordt volgens de traditie in de Ertbrandstraat in Putte de Sluitingsprijs op gang geschoten. Na een eerste ronde van 8,62 kilometer wordt de officiële start gegeven op de Antwerpsebaan te Berendrecht. De wedstrijd telt 9 ronden van 17,59 km door Putte, Kapellen, Woensdrecht, Berendrecht en Stabroek en is live te volgen bij de regionale zender ATV.

Handige links:
Website organisatie
Parcours Sluitingsprijs

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.